Afstemboek maken : Op Huis Gaan

Elixer voor je innerlijk kompas

Werken via een afstemboek brengt je terug in de afstemming van in je eigen kompas, je eigen unieke pad en de dieperliggende bedoeling van je leven. Als je daar mee verbonden bent ben je Thuis, in je eigen hart, verbonden met je hoger hart – en ben je overal Thuis. Vaak zijn we uit dit hart geraakt door de snelheid van het leven en deze manier van intuïtieve creatie brengt je terug naar binnen, in jezelf. Het is innerlijk werken met je creatieve natuur. Het is een van de vele manieren om ‘Op Huis te Gaan’…

Ja, ik maak graag deze online reis!

Een afstemboek maken, wat helemaal over jou gaat

Elke pagina zal jouw persoonlijke verhaal gaan dragen. In deze basiscursus neem ik je mee in het maken van de cover en een zeven pagina’s binnenin, waarbij ik je vooral de dieperliggende bedoeling van het maken van een afstemboek meegeef. We creëren als het ware een soort van ‘bidboek‘. Het is gaan afstemmen op je innerlijk huis en haar weer helemaal gaan bewonen. Het is werken met helende handen vanuit jouw binnenwereld en zo ontstaat ‘as by magic’  jouw unieke medicijn voor je ziel….

Er ligt een diepere missie in het maken van dit boek en dat is je ware creatieve natuur weer laten stromen. Het gaat voorbij het alledaagse, om Verhalen binnen Verhalen te gaan vangen op je eigen pagina’s. Hiervoor maak ik gebruik van metaforen, symboliek, archetypen, mythologische vertellingen en diverse wijsheid uit o.a. de Tzolkin en astrologie als inspiratie.

Werken via een afstemboek brengt je terug in de afstemming van in je eigen kompas,
je eigen unieke pad en de dieperliggende bedoeling van je leven.
Als je daar mee verbonden bent ben je Thuis, in je eigen hart,
verbonden met je hoger hart – en ben je overal Thuis.
Vaak zijn we uit dit hart geraakt door de snelheid van het leven
en deze manier van intuïtieve creatie brengt je terug naar binnen, in jezelf.
Het is innerlijk werken met je creatieve natuur.
Het is een van de vele manieren om ‘Op Huis te Gaan’…
Het grootste geschenk aan jezelf.

Het boek ‘In de liefde voor het Wilde Hart’ wat heb ik geschreven en zal als een rode draad door het werken met je eigen afstemboek gaan stromen. Je krijgt dit boek er als een e-boek bij. Hier geef ik verdieping in het koken van onze eigen soep, die staat voor onze essentie, en het vuur onder deze pan, wat staat voor onze intenties. Hier deel ik het inwijdingsverhaal in de vertelling van ‘het Lelijke Eendje, wat in diepere verborgen lagen als boodschap draagt onze verloren delen (dat wat lelijk is gevonden) weer terug te gaan halen uit de verborgen delen van ons innerlijk huis. Het zijn vaak de botten van onze ware creatieve natuur, wat ons zo wezenlijk kloppend maakt van binnen.

Deze delen terug gaan halen vraagt vaak moed en dapperheid, de energie die terug te vinden is in het archetype van het Wilde Hart. Zij is een Thuisbrenger in eigen liefde en compassie. Zij schenkt begrenzing om van binnen naar buiten te gaan stralen. Zij is een Lichtbrenger, een Lichtkrijger en geeft vertrouwen in onze eigen intuïtieve natuur. Het zal als elixer voor je ziel zijn….

Het is een vorm van je ‘eigen medicijn’ gaan vinden, waar je even helemaal naar binnen gaat in jezelf, je eigen belevingswereld – tijd voor jezelf, creativiteit met intenties. Rijk met verhalen, verdieping en inzichten, die als een rode draad door alles heen zal stromen. Het doel is je eigen diepe binnenste te vangen via woorden, creatie en beeld.

Het boek zal een naslagwerk worden voor jezelf, waarmee je je afstemt op je eigen goud, je innerlijke kracht en je eigen helende handen….

Je bent zo welkom…

In liefde, Siska

Ja, ik maak graag deze online reis!

Lessen

1 De cover maken

Duur: 55 minuten

Je hebt nodig: een nieuw schrift (A5 formaat of iets groter), gekleurde stiften, gesso en acrylverf.
In deze video gaan we het boek inwijden met intenties die vanuit jou komen. Ik zal je meenemen naar mijn eigen intenties. Intenties werken als een verankering van het boek, waardoor het echt jouw eigen unieke boek gaat zijn. Bij het aanbrengen van de verflagen en deel ik het dieperliggende verhaal van het maken van je eigen medicijnboek. Ik neem je mee in het maken van mijn persoonlijke cover als inspiratie, zodat jij je eigen kleuren en vormen kunt gaan vinden. Echter kan het ook zo zijn dat het helemaal met jou resoneert!

2 Trouwheid aan jezelf beloven

Duur: 32 minuten

In de eerste spread (dubbele pagina) gaan we trouw aan onszelf beloven. Hiervoor heb ik het symbool van de ring gekozen. Je mag voor jezelf elk gewenst symbool kiezen.
In deze aflevering neem ik je mee wat trouw zijn aan onszelf inhoudt en waar de symboliek van de ring voor staat. We gaan namelijk ook trouw zijn al de verborgen wereld in onszelf, niets meer wegdrukken, niets meer geheim houden voor onszelf. Dit doen we door de wijsheid van de Oude Wijze, onze Muze, toe te laten. Het is het waarheidselixer wat ons juist alle stroming heeft, waar al onze welvingen door vrijkomen. We geven onszelf toestemming alles er te laten zijn, want dan kunnen we het een transformatie laten doorgaan, het helemaal doorvoelen, om daarmee een hercreatie te laten ontstaan, een nieuwe visie, nieuwe ogen, een ruimere blik naar alles in onszelf – en de wereld om ons heen…..

3 De helende handen

Duur: 67 minuten

We hebben ons eigen medicijn in onze handen liggen, door de innerlijke hands-on job te kiezen, keer op keer. Deze pagina laat je herinneren wat je in je handen draagt aan helende kracht.

4 De piramide/afstemberg

Duur: 80 minuten

In deze aflevering neem ik je mee naar je eigen middelpunt die we vinden in het diepe hart van onze piramide, in de diepe kern van onze eigen berg. Hier maken we verbinding met de diamanten kern in ons – en het hoogste punt in de berg. De stilte die we hier vinden schenkt een helderder perspectief in de landschappen om ons heen. We zien de structuren, de normen die onze waarden en ware Zelf belemmeren er helemaal te zijn. In de stilte wordt elke storm tot kalmte gebracht. Hier ontstaan een klaar zicht: een ‘klaring’… Een ontluchting in de zucht, een bevrijding van een ademteug….
Vaak zijn we door de snelheid van het leven, de zorg en noodzaak die roept buiten onszelf, uit de verbinding met deze kern gehaald. Het werken met je eigen afstemboek is een creatieve manier om juist weer naar dit punt terug te keren.

5 Je innerlijke landschap gaan eren

Duur: 42 minuten

De landkaart van je leven ontrafelen met de eekhoorn als krachtdier. De eekhoorn staat symboliek voor het planten van zaadjes in ons innerlijk landschap. We weten soms niet wat het zaad in zich draagt…. totdat we vanuit andere dimensies, uit het hoofd en door het hart heen, naar onze levensstromingen gaan kijken. Zo zijn we aan het diep-zee-duiken en dragen we de mogelijkheid om ‘zwarte’ parels te vinden in de vele kruispunten op onze levenskaart.‘Het leven kan slechts achterwaarts begrepen worden, maar het moet voorwaarts worden geleefd’ (Filosoof Kierkegaard)Tijdens het creatieproces kwam er nog een krachtdier bij: de kraai. De kraai is (in de schaduwenergie) de rover van alles wat blinkt… Echter wat wij in ons eigen hol vinden is niet te roven. Verworven zielskwaliteiten, openen van je bewustzijn en het verhogen van je energie kan niet gestopt worden. Dit is ons innerlijk goud… Zoals de kraai als boodschap meegeeft: ‘Laat de gouden ring je niet van je vinger stelen…’, wat staat voor het verloochenen van de trouwheid aan je eigen unieke pad.

6 Je medicijnbuidels verzamelen

Duur: 55 minuten

Je medicijnbuidels in het hol van de eekhoorn verzamelen – Na het vergaren van inzichten in het werken met je eigen landkaart, gaan we hier in het hol van de eekhoorn onze medicijnbuidels vastleggen met de vele elixers die ons innerlijk kompas extra stuurkracht geven. Alles ontstaat vanuit de trouwheid aan dit dit kompas, onze eigen unieke weg, in eigen tempo, seizoenen en bewegingen…

7 De innerlijke zwaan

Duur: 64 minuten

De trouwheid aan je eigen zoektocht laat de zwaan in je geboren wordenOp deze pagina neem ik je mee naar de vertelling van het Lelijke Eendje. We halen terug wat je ooit in ons zelf hebben verstoten en weggedrukt in de diepste grotten – onbewust – om zo geliefd te zijn, om niet verstoten te worden. We halen nu bewust onze ware natuur terug, dat wat ons waarlijk laat stromen in onze diepste binnenste. Waar we ooit onze adem hebben ingehouden blazen we nieuw (en bezield) leven in…. Waar we ooit de trouwheid aan onze waarachtige zielskern van onze vinger hebben laten roven (kraai), schenken we dit vanuit de diepe liefde en trouwheid aan onszelf terug. We omringen ons met het gevonden innerlijk goud, wat niemand ons kan afnemen. We passen de vele sleutels toe om de ooit afgestoten delen terug in ons innerlijk huis te laten indalen, in de kern van onze berg…. Dit is de heling, het heel-maken. Rondmaken, in de vorm van de ring…. Dit is Op Huis Gaan en werkelijk in waarachtigheid Thuiskomen… Dit Thuis wat we altijd in ons dragen, waar we ook zijn. Daarmee zijn we Overal Thuis….

8 Het geschenk van je trouwheid

Duur: 41 minuten

De trouwheid aan jezelf beloven, de Hieros Games in jezelf laten ontstaan, waar echt alles, alles, alles in jezelf er mag zijn…
Hier plakken we de ring op de pagina als afsluiting van alle voorgaande pagina’s.
De inwijding van deze pagina: ‘Dat ik mezelf eer, trouw beloof, altijd gehoor blijf geven aan mijn kompas, aan de Oude Wijze in mij, altijd op weg blijf gaan, daardoor steeds meer en meer in mijzelf thuiskom… Hoe meer thuis ik zal zijn, hoe meer licht ik zal stralen, hoe meer ik geboortes zal geven vanuit mijn stem, mijn adem, mijn bezieling, hoe meer ik mijn handen hun werk laat doen…. Dit is een altijd doorgaande spiraal… een beweging, om steeds opnieuw al die dimensies te blijven bereizen, om altijd opnieuw het pad van zelfonderzoek en zelfverwezenlijking en eigen heling te gaan vinden…’

PS. Deze cursus is geschikt voor je als je een zelfonderzoekend mens bent, op je eigen innerlijke Quest bent, werkt aan zelfrealisatie, jezelf en het leven aan het bevragen bent, meer verdieping zoekt, hierbij creatie wilt inzetten en zin hebt om Verhalen binnen Verhalen te gaan ontdekken in je eigen belevingswereld. Hierbij de wereld van mystiekheid wilt verwelkomen en kunt genieten van zalige inspirerende verhalen….. Het is totaal niet zweverig, maar juist zo aards en dicht bij de grond, met humor en waar het leven vanuit de ziel eigenlijk werkelijk om draait. Het gaat voorbij status quo, prestaties, iets willen behalen en is vrij van resultaten. Je hoeft totaal geen kunstenaarstalent te hebben, en besef ook dat niemand het hoeft te zien. Ik noem het ook wel ‘creatie in het donker’, je eigen veilige ruimte waar je je onderdompelt in onzinnige dingen, voorbij de dagelijkse dingen gaat en je jezelf een vrijheid geeft om iets te laten ontstaan vanuit jouw hand-vaardig-heid….

Het is geen ‘snelle quickfix reis’ en ik leer je geen specifieke technieken. maar leg wel van alles uit. Je ziet het me doen, en ook hoe het mis kan gaan – en hoe ik het herstel en steeds in afstemming de mogelijkheden onderzoek. Je komt echt bij mij aan mijn creatietafel zitten (en hoort soms ook elke zucht en piep!) Het is experimenteren en onderzoeken en hier leeft juist de zalige pure creatie energie…. Als je hier helemaal voor open staat zal het een zalige smulpaap voor je zijn!

Materialen: Persoonlijk gebruik ik vooral acrylverf, ecoline en goud, gesso voor het plakken van de pagina’s, gekleurde stiften en acryl- en goud/zilver/wit stiften. Je bent je geheel vrij om je eigen technieken en materialen te gebruiken.
Schrift: dummyboek, leeg schrift (A5 formaat ideaal) met of zonder lijntjespapier (dan 3 pagina’s plakken met gesso). Harde kaft of zachte kaft is heel persoonlijk. Je kunt zelfs een oud boek als basis gebruiken. Je kunt ook elke pagina op losse vellen papier maken. Niets hoeft, alles mag!

‘En niets zal ooit nog hetzelfde zijn…’