We zijn allemaal reizigers in ons leven en reizen op onze eigen unieke manier. Al zijn we niet altijd content hoe we onze eigen reis ervaren.

Zie voor je een NY taxi met tralies tussen de chauffeur en de passagiersbank. Je zit op de achterbank en moppert, klaagt, want de rit gaat toch echt niet zoals je wilt. Wordt er wel geluisterd? Je rammelt aan de tralies, probeert aan het haar van de chauffeur te trekken. Je wilt aandacht! Je wilt een andere route! Machteloosheid borrelt op, je voelt je stuurloos… Je voelt je slachtoffer….

Slachtoffer zijn is ook makkelijk, je klaagt en neemt lekker geen eigen verantwoordelijkheid om zelf het stuur te pakken. Want tja, stel dat jij dan in zeven sloten tegelijk gaat rijden, de weg niet weet, door rood rijdt, brokken maakt en wat al dan niet meer, terwijl jij beseft wat je op de achterbank hebt zitten dat naar jou zit te klagen, oordelen zit te vellen en vooral steeds aangeeft dat het inderdaad niet goed gaat!

Nee, dat is niet de plek waar jij wilt zitten, toch?

Lekker op die achterbank, heerlijk comfortabel… Je geeft wel wat aanwijzingen, wat sturing, orders, commando’s, maar hopen dat ze aankomen, stil gemopper af en toe, soms een beetje streng en ach, een draai om het oor kan ook geen kwaad…. Nee, jij zou toch niet die chauffeur willen zijn! Wat een ‘takkemens’ zit er dan op die achterbank….

De auto staat symbool voor je zielenschip, waarbij je in dit metaforische verhaal niet aan het roer staat.
In dit verhaal staat angst voor de mening van een ander en het eventuele oordeel van een ander onbewust het eigen hartsverlangen in de weg. Er is echter wel een diep verlangen, die gereflecteerd wordt in wat er gezien wordt bij een ander: ‘Kijk dan, die rijdt gewoon alleen in een cabriootje met het dak open! Dat kan toch niet!!??’ (het eigen diepste verlangen wordt hier getriggerd)

Je eigen verantwoordelijk oppakken, zelf achter het stuur gaan zitten is een keuze om het roer van je leven over te nemen.

Klagen kan dan niet meer, wel vragen stellen en veel zelfspot om dat wat ‘even niet lukt’. Keuzes maken in welke kant op te gaan, waar je tankt, welke brandstof je in je auto doet, wie er naast je komt zitten, of je het dak open wilt of niet, of je het hobbelige landweggetje neemt of de snelweg… Je zult misschien pech krijgen, tegen paaltjes aanrijden, in de garage staan sleutelen… Echter loopt er geen taximeter meer die kostbare tijdverspilling aangeeft door ‘lekker slachtoffertje te zijn’.

Je bent in je eigen cabrio (leven) gestapt.
Je hebt gekozen om de leerweg te gaan bewandelen.
Jouw eigen reisavontuur aan te gaan.
Je navigeert op de sterren en planeten en gaat door de aardse stof en blubber.
Je voelt de wind in je haar, het sijpelt door je kleding, de regendruppels glinsteren op je huid…
Je bent je bewust van elke ademteug…

Welke reiziger wil jij zijn?

Hoe zou het zijn als we elkaar zouden gaan aanmoedigen overweg?

Juist de mooie dingen gaan benoemen en elkaar gaan bevragen, inzichten en reisverhalen delen, uitstappen en een wandeling maken, mijmeren, verwonderen, een stad gaan verkennen, een duik in de zee nemen en genieten van de zonsondergang…..
Via mijn workshops, trainingen en 1 op 1 coaching neem ik je mee op reis naar binnen, op het pad van de waarheid, jouw waarheid. Waar je een Soulsurfer gaat Zijn.
Ja, het is een keuze. Alles is een keuze.
Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen? Download mijn gratis E-book en ontvang mijn nieuwsbrieven boordevol inspiratie om in de kracht van jezelf te stappen. Zo blijf je tevens op de hoogte van de ontwikkelingen.
Als je me volgt op facebook lees je het ook. Geef dan aan dat je meldingen wilt ontvangen. Facebook toont lang niet altijd alle berichten.

 

Ik wens je een fijne reis!