Laden Evenementen
Dit event is voorbij.

  Faderpaard 2019 – Friese Hengstenkeuring

Strodorp

Tijdens deze dagen is er in het WTC een strodorp aanwezig waar een diversiteit aan standhouders zich zal presenteren, zoals vele dekstations, paardenbenodigdheden, voeders, kleding en kunst. Hier zal ik aanwezig zijn met mijn inktillustraties en paardenbeelden, waaronder de beelden ‘Faderpaard’ en ‘Freulepaard’. Vooraf aan het begin van elke avondshow is het strodorp ook te bezoeken. Na de pauze gaan de stands sluiten.

Bezichtiging en educatie 10 & 11 januari

In december 2018 is tijdens de eerste bezichtig een voorselectie van Friese hengsten gemaakt voor het felbegeerde dek brevet.
Het programma begint op donderdag 10 januari 2019 met de tweede bezichtiging van de jonge hengsten.
Op vrijdag 11 januari staat educatie centraal in een gevarieerd en informatief clinicprogramma die voor iedereen toegankelijk is en in diverse talen wordt aangeboden. Er zijn diverse informatieve lezingen zowel theoretisch als clinics in de arena met paarden erbij. Tevens vindt ’s middags op 11 januari de derde bezichtiging plaats.

Hengstenkeuring zaterdag 12 januari

Traditioneel staat de Hengstenkeuring zaterdag 12 januari in het teken van de ingeschreven stamboekhengsten. Met meerdere hoogtepunten waaronder het kampioenschap oudere hengsten, jongere hengsten en het algeheel kampioenschap. Het programma wordt afgewisseld met enkele showrubrieken.

Locatie

WTC Expo
Heliconweg 52
8914 AT Leeuwarden

Het adres voor uw navigatie is Fryslânplein, 8914 BZ Leeuwarden