Wat laat jij elke dag binnen door jouw deur, de deur van je hart?

Het klavertje vier is eigenlijk een foutje van de natuur, maar heeft door de zeldzaamheid en de vorm (een kruis) een speciale betekenis gekregen en is sinds de middeleeuwen al het symbool van ‘geluksbrenger’. Volgens de legende stelt elk deelblad iets voor: hoop, vertrouwen, liefde en geluk.

Als we onszelf nu ook als een bijzonder en unieke zeldzaamheid gaan beschouwen en onze binnenkant gaan koesteren, stappen we in ons eigen geluk. We stappen dan uit de massa van de ‘gewone klavertjes’. We gaan het lied van ons hart zingen, het mag gehoord worden en dat begint altijd ten eerste bij onszelf.
Het staat gelijk aan jezelf erkennen en je waarde gaan omarmen. Ervoor gaan kiezen dat je geen pijn en grijpende energie gaat toelaten in je leven. Dat staat namelijk ook elke dag aan je deur. Naast het geluk. We hebben elke dag opnieuw een keuze waar we voor mogen gaan. Het is maar net wat jij wilt binnenlaten.

Eigenlijk best een interessante gedachte.
Misschien wacht je wel op jezelf, ben jij het zelf op wie je al zolang hebt gewacht; de persoon die je gaat omarmen, die je gaat koesteren en liefhebben, die jouw er helemaal laat zijn, precies zoals je bent, die zegt hoe trots hij/zij op je is, de steun en toeverlaat is, de rots in de branding is, die je aanmoedigt bij elke stap die je onderneemt, die je hand vasthoudt als het spannend is, die je lieve woordjes influistert als troost, die elke verhaal wat gehoord wil worden met engelengeduld aanhoort…..

 

Een vriend voor jezelf zijn is de basis voor elke relatie en ik wil je inspireren om JA tegen jezelf te gaan zeggen; jij bent je eigen geluksbrenger!
Waar zet jij de deur voor open?

 

Mag ik je inspireren?

 

Met een geluksgroet,

Het verhaal van het klavertje 4 is vanmorgen ontstaan door een prachtig gesprek met mijn klant Hennie. Zij vertelde mij hoe zij bij een lezing van Tulka Lobsang werd geïnspireerd door de zin ‘ Het geluk belt elke dag aan’. Want ja, dat is ook écht zo. Het gaat er om of je je oogkleppen kunt afzetten, je blik durft te verruimen, mensen en situaties die je niet meer dienen durft te herkennen en er de deur voor durft te sluiten, in zachtheid naar die ander. Wat laat je nog binnen in je energieveld? In je hart? Waar groei jij van? Wat voedt jou werkelijk? Het is een keuze die je elke dag opnieuw mag maken. Het leven is echt te kort om het te verspillen. Je eigen kernwaarden kennen, weten in welke grond jij wortel wilt schieten is essentieel om de juiste koers te gaan varen.