Oude koeien loeien niet voor niets

Ze willen gehoord en omarmd worden.
Ze dragen de boodschap waar jij uit je hart bent geraakt…
Zij zijn de fluisteringen van je ziel….

Herken je ook dat je, als je eerdere pijnlijke situaties opsomt als de emmer weer eens is overgelopen, je de reactie krijgt: ‘je haalt nu oude koeien uit de sloot, dat is al zó lang geleden gebeurd, dient dat nu echt ook weer op tafel te komen?’

Ja dus.

Deze koeien hebben wel degelijk iets te vertellen.

Ze willen zo graag gehoord worden in de werkelijk verstopte boodschap. Zie een bal die je onder water probeert te drukken. Deze bal is de symboliek voor de pijn welke je weg wilt drukken. De Wet van de Zwaartekracht zal de bal naar boven drukken. Je kunt met al je kracht de bal onder blijven drukken en eentje zal nog wel lukken, maar wat als er meer ballen bij komen?

Dan staan er heel veel koeien te loeien in de blauwe blubber….

Het is de explosie van de overlopende emmer, een noodkreet van je ziel!

Al die koeien willen je vertellen waar jij zelf liefdeloosheid hebt toegelaten door het niet kunnen begrenzen. Het gevoel alsof het je overkwam, alsof je genegeerd werd, er niet toe deed, alsof er over je gevoel heen werd gewalst, respectloos….

Het gesprek waar jouw oude koeien worden weggewimpeld is ook weer een nieuwe koe in de sloot, want hier word je alweer wéér niet gehoord! Herken je dit?

Klaagzangen gaan over de weidse velden…
Galmen van pijn en het geraakte hart…
Je word alweer niet gehoord, weer niet begrepen….
Eenzaamheid bekruipt je…
Je voelt de kou van het water uit de sloot je cellen binnenstromen….
De kou van liefdeloosheid….

Hier is de eerste stap van belang: naar jezelf gaan luisteren.

Luister naar deze boodschappen. Dat een ander het niet begrijpt is hier niet meer aan de orde. We hebben allemaal onze eigen filters van waarheden. Het gaat erom dat jij je eigen fluisteringen mag gaan horen, die zijn voor jou bestemd en voor niemand anders.

Niemand anders dan jij weet wat goed voor jou is. Punt.

Geef je eigen waarde niet weg door het verlangen gehoord te worden door een ieder ander. Ja, je hoopt dat de liefdespartner in je leven je helemaal begrijpt, jouw gezang hoort. Maar gut, als je elke keer de overlopende emmer hebt en het gezang van de loeiende koeien opnieuw ten gehore brengt is er iets wezenlijk belangrijk, dat jij jezelf gaat horen.

Neem eens een vogelperspectief aan en kijk naar alle verbindende punten op je landkaart. Elke koe is een kruispunt waar je pijn hebt ervaren. Wat ligt er onder die pijn? Wat wordt hier werkelijk gemarkeerd met dat kruis?

In de meeste gevallen is dit het missen van begrenzing.

Je hebt iets toegelaten wat voorbij jouw normen en waarden ging. Je kon niet stevig voor jezelf opkomen, je mistte de kracht om vanuit je hart te spreken. Vaak missen we ook de kracht van zacht communiceren naar de ander. Communicatie is essentieel, want woorden zetten je gevoel en emotie IN DE STOF. We kunnen nog zo hopen dat een ander ons begrijpt, scant hoe we ons voelen en wat we nodig hebben, het ‘aan een half woord genoeg hebben’. Communicatie naar jezelf is hier de eerste stap. Hoe spreek je tegen jezelf? Kun je in zachtheid naar jezelf zijn? De meesten van ons hebben niet geleerd hoe te communiceren. Ik heb het ook dienen uit te vinden hoe het anders kon. Van klagen naar het gaan bevragen. Niet meer ‘de arme ik’ willen zijn, maar juist eigen teugels gaan oppakken. Keuze ligt in het NU.

De pad naar je eigen waarde gaan erkennen en omarmen brengt je op het pad om voorbij de kruispunten nieuw licht te gaan zien en in je kracht te gaan stappen.

Lief voor jezelf gaan zijn, jezelf toestemming geven om helemaal jezelf te zijn, wordt zo vaak als ‘egoïstisch’ ervaren. Dat is het dus niet; het is noodzaak om een vervuld leven te gaan leven in zachtheid voor jezelf.

De koeien vertellen je waar je liefdeloosheid hebt toegelaten.

Waar jij mag gaan staan voor wat jij nodig hebt door vanuit je hart te gaan spreken…

 

Het is als het eendenkroos uit je ogen wrijven en het water uit je oren knallen!

Je voeten uit de blauwe blubber trekken, het water uit de overvolle emmer gebruiken om je schoon te wassen en gaan kiezen voor de ontrafeling van de rode draad van je klaagzangen. Het zal het lied van je hartsverlangen gaan tonen……! Wat meer prachtig is dan je ooit hebt kunnen dromen….

Mag ik je inspireren om het werkelijke gezang van de koeien te gaan horen?

Met een hartegroet, Siska