Kunstwerk De Zwarte Parels

Dit kunstwerk toont drie paarden die vanuit de diepte omhoog rijzen, in een spiraalbeweging.
De paarden zijn voor mij het symbool en archetype van puur bewustzijn, innerlijke kracht, de pure intuïtie van je hart volgen, aanwezig in het Nu.
De paarden rijzen in het volle bewustzijn omhoog, vanuit hun wortels, vanuit hun kernwaarden, waarom ze voelen wat ze hebben te doen; de symboliek van persoonlijk leiderschap over je leven nemen, je eigen teugels oppakken, in je kracht gaan staan, met vier benen op de grond.
De golf in het beeld staat voor de deining van het leven die er altijd zal zijn, het leven zal stormen geven, zuiveringsprocessen die je koers nog helderder maken, waardoor je nog zuiverder kunt rijzen in je eigen kracht, vanuit de liefde voor jezelf en het grotere geheel.

De spiraalbeweging in het beeld staat voor de cyclussen die we doorgaan in het leven, het opschoningsproces, welke we terug kunnen vinden in de vier seizoenen, de vier windstreken, de Tsolkin golven vanuit de Mayawijsheid, de numerologie.

De eenvoud en versimpeling van het beeld is symbool voor de eenvoud van Zijn, vrij van afleiding, versiersels en tierelantijnen.

De diepere betekenis van de naam Zwarte Parels

Parels worden gevormd in oesters die een zandkorrel als iets vreemds in zichzelf ervaren en dit gaan inkapselen, waardoor er een mantel van parelmoer ontstaat. Een parel staat symbool voor de rijkdom die verborgen kan liggen in tegenslagen, teleurstellingen, verlies en verdriet. Wanneer pijn wordt geaccepteerd en doorleeft, wordt het lijden omgezet tot mededogen, inzicht en nieuwe kracht. In het puin van het verleden liggen de parels van morgen.

Zwarte parels: ‘de schoonheid vinden in dat wat ooit als pijn is ervaren’.
Zwarte parels is de bijnaam van de Friese paarden.

Met dit kunstwerk wil ik de kijker inspireren naar eigen kracht, werkelijke schoonheid van binnenuit, om vleugels te gaan rijgen aan je ware hartsverlangen om zo te gaan zijn wie je van binnen helemaal bent: puur, prachtig en stralend!

Dit kunstwerk zoekt een plek om te gaan staan – om te gaan wortelen

Dit kunstwerk wordt momenteel in een grote uitvoering vervaardigd: ruim 2,5 meter hoog, nog zonder voetstuk. Dit kunstwerk zoekt een plek, liefst in Friesland, liefst langs een openbare weg, zodat zoveel mogelijk mensen de inspiratie kunnen ontvangen uit dit beeld.

Friesland staat op de wereldkaart door haar prachtige fokkerij van de Friese Stamboek Paarden. Vooral Zuidwest Friesland met haar Gaasterlandse bossen staan bekend als een groot recreatiegebied voor de paardensport.

Wie kan mij helpen dit kunstwerk een plek te laten vinden, zodat zij ook daadwerkelijk kan wortelen in de (Friese) grond?

Mijn dank is bij voorbaat al groot!

Met een lieve inspirerende groet,

Siska

 

De kleine versies van dit kunstwerk worden op bestelling vervaardigd.
Hoogte  55 cm, RVS dikte 3 mm – Prijs € 750,- incl BTW (in Balk te bezichtigen) (beeld op de foto)

Hoogte 100 cm, RVS dikte 6 mm –  Prijs  € 1.750,- incl BTW (in Balk te bezichtigen)

Hoogte 2500 cm, RVS dikte 60 mm (hol van binnen) –  Prijs  € 23.700,- incl BTW (wordt vervaardigd in Elahuizen bij Westra RVS)
Inclusief levering op locatie (in Nederland)*, plaatsing op betonnen voet is aanbevolen voor de pennen aan de onderkant van het kunstwerk.

 

)* Er van uitgaande dat het normaal te bereiken is met de vrachtauto. Extra werkzaamheden zullen in overleg eventueel een meerprijs geven. Max. 180 km vanuit Elahuizen.