17_slider-purecreatie-soulsurfersreis22
hfb-slider-creator-paard2
hfb-slider-purestversion-syb
hfb-slider-imagine-didi
Siska 2018-03-14T08:40:25+00:00

Je ware aard kun je niet spelen of acteren…..
Jezelf zijn is het allerfijnst – en de grootste uitdaging van het leven

Ten diepste een levenskunstenaar die het pad heeft gevonden naar het hart van alle harten, waar de pure creatie energie stroomt.

Mijn pijnlijke en gewonde hart wilde uitbreken uit gouden kooien! Zij wilde ademruimte! Ze verlangde ernaar om mij een spirituele Quest te laten starten, waar mijn intuïtie, helder weten en pure Zelf weer helemaal mocht zijn. Ik bibberde eerst van angst, want wat zou de ‘buitenwereld’ er wel niet van vinden? Maar het gebeurde gewoon, ik moest luisteren, want ik ging anders nog vaster en krapper zitten. Ik wilde mezelf verlossen van de pijn die mijn hart me liet voelen.

Het was een liefdespijn die ik niet begreep en waar mijn hele lijf op reageerde met vage klachten.

Ze nam me mee door oude liefdespijn, mijn buigingen voor de noodzaak van anderen, oude overtuigingen, aangenomen waarheden, en vooral: alles wat ik wél voelde, van binnen gewaar was, maar moest verbergen om in het ‘systeem’ te blijven passen, niet verstoten te worden, om maar geliefd en geaccepteerd te blijven. Het voelde als een leugen naar mijn eigen hart, maar ook als een leugen naar een ander, want ik was gewoon niet helemaal puur mezelf. Ik hield iets verborgen, als een geheime onderwereld in mij. Die weggedrukte delen in mij popten omhoog, zoals je ballen onder water kunt drukken, echter altijd omhoog schieten en boven het wateroppervlak schieten. Mijn diepte popte ook zo omhoog. Wegdrukken werd gewoon té zwaar. Overgave aan wat er door wilde komen was de enige weg naar rust en ademruimte…..

In de mythologische vertellingen zijn deze ondergrondse en weggedrukte delen in de psyche van een mens de botten van de wilde wolvennatuur in ons, onze intuïtie, helder weten en gewaarzijn; onze instinctieve natuur waar we geen gehoor aan kunnen geven door wat voor omstandigheid dan ook.
We zijn allemaal drager van dit Wilde Hart. Er komt een dag dat ze je aanroept om uit te breken om haar haar adem en het levensvocht terug te schenken, zodat er weer vlees om de verloren botten kan groeien. Pure Creatie staat hier voor het terug creëren in je oorspronkelijke staat van Zijn.

Het Wilde Hart is een thuisbrenger, al wist ik dat eerst niet.
Het landschap waar ik naar uitbrak voelde eerst zo onbekend en onwenning, zoals een veulen voor het eerst een weiland in gaat. Ik heb me laten verdwalen, laten vallen en vond steeds opnieuw de kracht om weer op te staan en weer door te gaan, want ik wilde (en moest) trouw beloven aan de fluisteringen die ik hoorde. Zo bracht ze mij thuis en was ik een Soulsurfer geworden, die de dans met het donker niet meer schuwde, die me moed in blaasde als ik voor keuzes stond en me droeg als ik de tijd voelde om te gaan rusten. Ze heeft me een dichter in creatie gemaakt, een danser op het pure hartslied en mij mijn grenzen leren aanvoelen, waardoor ik nu een Poortwachter ben bij de deur van mijn Innerlijk Huis, mijn eigen Koninkrijk en mijn heiligheid bewakend.

In mijn gratis boe ‘Heel je hart’ neem ik je mee door het meest prachtige innerlijk huis, door een stukje mythologische wijsheid en sprookjes die inwijdingsrituelen in zich dragen als boodschap, om jou daarna 9 sleutels aan te reiken om je eigen huis te gaan bewonen, ten volle. Ik neem je mee naar je essentie, je eigen pan soep, je waarheidselixer. De keuken is de kern van je innerlijke huis, daar brand jouw innerlijke vuur, daar stroomt jouw levensstroom. Vanuit deze kern laat je je hartslied in alle kleuren en vibraties door de spelonken horen aan de wereld om je heen.

Terug in je Wijze intuïtieve hart
maakt je zoveel mooier en puurder.
Je eigen hart is een thuisbrenger
als je haar stem weer durft te verstaan.

Vanaf mijn 23e jaar is mijn carrière gestart als designer en junior Art Director. Naast het reclamewerk heb ik ruim 20 jaar als fotomodel gewerkt. Een prachtig contrast; de reclame uitingen verzinnen en het model in vele rollen en typetjes zijn voor de camera van vele fotografen. Het simpele design van een ‘leuke verpakking’ heeft een ommekeer gemaakt naar het creëren van binnenuit, vanuit de puurheid en schoonheid.
Ik geef zo graag vorm aan mensen en hun bedrijf, ik fotografeer graag de puurheid van de mens, dieren en de natuur er om heen.

Ik ben moeder van twee prachtige volwassen kinderen: Jelle (’97) en Myrthe (’99). In 2012 ben ik gescheiden en sindsdien woon ik in Balk. Een burn-out in 2013 heeft mijn leven radicaal gewijzigd. Al mijn verworven kennis mocht door mijn ziel heen gaan om tot wijsheid te verteren. Deze burn-put was uiteindelijk een geschenk! Het haalde mijn verloren delen terug, wat ik zo lang verborgen had, stil hield en hierdoor mijn ademruimte ontnam. De leugen naar mijn eigen hart mocht breken.

We hebben allemaal vele verhalen in ons…..
Verhalen van kracht naast pijn….
Verhalen waar we trouw zijn aan ons hart, waar tegelijkertijd ons hart bloedt….
Verhalen die verweven zijn, zij die knooppunten aanraken in de Matrix van het leven…
We zijn meer dan een verhaal…

Paarden spelen een hele belangrijke rol in mijn leven

Dit komt doordat ik onze pony Quinta heb laten genezen door een dierentolk, Agnes Janssen, samen met voedingsexpert en energetisch healer Monique Verstappen. Quinta was ter dood veroordeeld door hoefbevangenheid eind januari 2011. Door de noodzaak voor het welzijn van mijn dochter (toen 12) en het redden van haar grote liefde, heb ik mijn persoonlijkheid en angst voor de buitenwereld opzij geschoven en ging hierdoor het pad van de Paardenwijsheid bewandelen. Quinta zei steeds ‘ik ga Siska helpen‘. Daar heb ik vaak mijn vraagtekens bij gezet. Nu weet ik dat het zo waar is geweest. Zij maakte dat ik Dierentolk werd, waardoor ik mijn eigen innerlijke stem ook weer ging horen. De reis die volgde heeft helingskrachten, intuïtieve kracht en sjamanistische wijsheid aangeboord. Het lied in mijn hart is zuiverder geworden. Het is nog steeds aan het bijstellen en groeien – wetende dat ik altijd zal doorgaan – het is mijn pure levenslied.  Quinta leeft nog steeds en heeft al voor vele anderen op een magische wijze nieuwe koersen aangeraakt. Quinta is een van de grootste geschenken in mijn leven, en voor vele anderen. Ja. Zij zorgt ervoor dat harten verder opengaan op een hele bijzondere manier.

Lees meer over mijn WHY hier

Tekenen deed ik altijd al. In mijn burn-out periode ging ik mijn inzichten tekenen. De pijn, de draken, maar ook mijn verlangen hoe dan wel meer vanuit mijn hart te gaan leven.

Mijn tekeningen bleken verhalen vertellers. Gevoelens en emoties in één beeld vangen, dat wat ik voel, dat blijkt mijn kracht te zijn. Een talent wat ik mijn hele leven bij mij heb gedragen, eerst zo verborgen, maar nu open en zichtbaar. Ze werken helend en bekrachtigend voor de kijker.
Mijn Kracht Illustraties zijn verkrijgbaar in mijn webshop. Ik bied ze ook aan in winkels en coachpraktijken. Indien je hier belangstelling voor hebt, neem dan gerust contact met mij op. Er zijn ook reeds aanvragen om boeken voor anderen te illustreren.