Branding = Zelf in de etalage gaan staan

Het gaat er niet om dat klanten naar mij toe komen en ik aftast of ik hen iets kan bieden. Waar het om gaat is dat ik zelf in de etalage sta en de potentiële klant naar binnen kan kijken en zelf kan aftasten of ik de juiste persoon ben voor hun noodzaak, hun behoefte. Hoe meer ik mijzelf toon, hoe beter de selectie is bij de deur van ‘mijn winkel’, hoe meer ik gerichter kan dienen, hoe meer tevreden klanten het zal opleveren. Dat is waar ik mijn klanten ook naar coach. Klinkt simpel toch?

Toch is het helemaal niet zo simpel.

Stralingsangst

Het voelt als heel erg kwetsbaar om jezelf helemaal te tonen en er voor te gaan staan. Ja te zeggen tegen jezelf. In creatieve beroepen nog meer dan in een soort van aangenomen rol of functie. Je toont je zielscreaties, vanuit jou geboren en als je niet diep geworteld bent in je eigen waarde dan ben je kwetsbaar als iemand er iets van vindt. Het is de creatieve kunstenaar in vergelijking met minder zichtbare creatieve beroepen zoals makelaar, tandarts, accountant, advocaat, leerkracht, loonbedrijf, timmerman etc. In elk beroep doet je persoonlijkheid en ‘zijn’ er wel degelijk toe, maar sta je onder ‘bescherming’ van een labeltje.

Wat weerhoudt ons nu eigenlijk om in de Kracht van Authentiek Zijn te stappen?

Angst om verstoten worden van de kudde
Wat als mensen je in de steek gaan laten, verstoten van de groep waar je al zo lang mee leeft (klanten en privé)? Niet meer leuk of goed genoeg gevonden te worden? Dan liever een beetje stil houden, een beetje buigen en heimelijk er andere dingen naast doen.

Angst om de leugen naar jezelf te erkennen
Door in je licht te gaan stappen heb je toe te geven dat je ooit maskers op hebt gezet en je anders voor hebt gedaan dan wat je werkelijk was en wilde zijn… Als je inziet dat je naar jezelf hebt gelogen, heb je daarmee ook naar anderen gelogen (het spiegeleffect). Hoe gaan mensen met elkaar om als ze ontdekken dat je niet eerlijk en oprecht bent geweest? Nee, dit oordeel kunnen we niet aan (denken we).

Hier noem ik nog maar twee redenen waarom je jezelf tegenhoudt om in je volledige potentieel te stappen. Als je je eigen landschap echter ontcijfert, waarom je juist altijd maskers als bescherming hebt opgezet, waarom je niet vanuit je hart kunt spreken en jezelf niet eeuwige trouw kunt beloven, zullen de poorten opengaan. Besef dat de moeder van al onze angsten de angst is voor onze eigen kracht..

Je diepe verlangen zichtbaar maken

Als je vanuit je hart en ziel spreekt, kost het je geen moeite.
Als je vanuit je hart en ziel handelt, kost het je geen moeite.
Als je vanuit je hart en ziel werkt, kost het je ook geen moeite.

Is dit niet allemaal ons diepe grootste verlangen? Meer moeiteloosheid in ons dagelijkse leven toelaten?

Een visie hebben hoe je eigenlijk je leven zou willen leven, vanuit je diepe verlangen, begint bij een droom die je helemaal gaat voelen, tot in je fundering, tot in elke cel. Het zijn de zaadjes die je gaat planten. Elk stapje zet de Wet van Aantrekkingskracht in beweging en gevolgd door de Wet van Overvloed.

Ja, het kost tijd, ja het kost energie, ja het kost geld, ja het is elke keer opnieuw diep in je eigen schaduw stappen om weer nieuwe inzichten toe te laten.

Ik heb 6 jaar terug Ja gezegd tegen het begin van mijn reis naar binnen. Dat daar het begin was zag ik pas achteraf. Mijn landkaart gaan lezen gaf inzicht. Mijn kruispunten gaan zien waar ik een positieve koerswijziging hebt toegelaten gaf mij juist meer doorzettingsvermogen. Hier ging ik beseffen dat ik altijd al in mijn intuïtie zat, meer leiding kreeg vanuit mijn ziel dan dat ik toen besefte. Daar ging ik mijn Pad van de Waarheid bewandelen. Daar ontmoette ik waar ik mezelf pijnigde door de belangen en behoeften van een ander te vervullen door mezelf weg te cijferen. Ik had mijn volledige authentiekheid in een achterkamertje geplaatst. Dat mocht anders!

We hebben ons brein te kraken, de bloem met ons ware potentieel open te breken, door onszelf te gaan onderzoeken, naar binnen gaan, waar we ons eigen licht voor blijven verstoppen en onze eigen rem in onze eigen groei zijn.

Hoe ver wil jij eerst van je eigen hart wegraken om in te zien dat je zelf (onbewust) altijd aan het stuur hebt gestaan? We zijn altijd al zelf verantwoordelijk geweest voor hoe we ons voelen in ons leven. Juist deze verantwoordelijkheid bewust gaan oppakken is ons niet altijd geleerd. Werkelijk lief gaan zijn voor onszelf in ons niet geleerd. Laat het echter geen excuus zijn! Ik heb het ook dienen te leren, met vallen en opstaan, de diepte in en weer rijzen. Voor mijn gevoel is dit juist waar het leven om gaat: je eigen weg gaan vinden, je eigen potentieel helemaal gaan benutten, jouw lied gaan zingen, dat is je ‘gift’ aan de wereld om je heen.

Ik schrijf jou dit, omdat ik jou wil inspireren naar jouw eigen waarheid en je eens af te vragen of jij in je eigen etalage voluit staat te stralen of juist hier nog stralingsangst ervaart.

 

 

Wat staat er in jouw etalage?

Waar je je op focust ga je zien. Als ik je vraag niet aan een roze olifant te denken zie jij deze al in je hoofd verschijnen. Dat is hoe ons brein werkt. Dat is waarom krachtige affirmaties je brein laten focussen op wat jij wilt dat er NU in je leven verschijnt. Pas als jij je beren op jouw weg gaat erkennen, kunnen ze weglopen. Als je je focust op vooral geen beren op de weg gaan zien, zie je ze juist!

Als je niet gelooft in je eigen licht, zal je al het bewijs gaan zien om inderdaad niet te gaan geloven in je eigen grootsheid.

Het is gaan inzien én erkennen dat je je eigen grootste blokkade bent. Alleen jij kunt je eigen regie gaan oppakken, door het bewust te gaan doen! Besef dat je onbewust ook de regie hebt, verhuld onder excuses, vermommingen en maskers. Meer gericht op de buitenwereld, daders aanwijzen die jou uit je liefde houden, jou ongelukkig maken, jou pijn doen en jou belemmeren in je groei.

Echter, als je dit (nu) niet kunt zien zal dit schrijven ook niet aankomen, want je zet er al weer iets tussen om niet te geloven dat je zelf de hand hebt in hoe jij je leven kunt leven. Deze confrontatie is zo pijnlijk, dat je alweer in excuses gaat duiken. Je zult omstanders om je heen verzamelen die je gaan steunen in dat wat jij gelooft. Je blijft jezelf pijnigen omdat de waarheid voor je gevoel nog meer pijn doet. Liever blijven zitten waar je zit dan de kans en mogelijkheid oppakken om het anders te gaan doen. Dan kun je nog zo positief affirmeren, in de onbewuste onderstroom is dit wat jou werkelijk aanstuurt.
Het is ook niet zomaar iets, het is een hele kluif die je voor je ziet liggen….. Inzien en erkennen wie en wat je om je heen hebt verzamelt, ze op de weegschaal van je waarheid gaan leggen, gaan wegen naar je eigen kernwaarden van trouw zijn naar jezelf, oprechtheid en ware liefde; zonder grijpen en de behoefte om gehoord en erkend te worden door anderen om je heen.

Soms dient het leven eerst zoveel pijn te doen dat je wel naar binnen dient te gaan…..
Een identiteitscrisis, een burn-out, een depressie, een scheiding, een ziekte, een ongeluk….

Een leugen naar jezelf ontrafelen is de kans om te gaan onderzoeken waarom je dit altijd hebt gedaan, je ware angst gaan opzoeken in het landschap van je geleefde leven tot nu toe. Wat maakt jou zo kwetsbaar? Wat wil je liever verborgen houden? Waar ligt schaamte? Waar liggen je verwondingen, je traumatische ervaringen en gemiste liefde die je zo nodig had? Wat wil jij nog sturing laten geven aan de koers die je nu aan het varen bent?

Liefde is het antwoord op alles. Het sijpelt in alles door. Vooral waar je uit de liefde bent naar jezelf. Pas als je het helemaal aan jezelf kunt geven, er helemaal voor jezelf kunt zijn, kun je er pas voor een ander zijn, werkelijk geven en ontvangen, in onvoorwaardelijkheid. Je kunt jezelf vergeven en toegeven dat je het niet beter wist. Je stapt in dankbaarheid omdat je nu wél weet en kiest om gehoor te geven aan wat er wil zijn.

Het is de deur naar mogelijkheden, je eigen hartslied weer gaan (laten) horen, vreugde toelaten op het ritme van je eigen melodie, vrijuit dansen, het leven gaan beminnen, en dit uitstralen in je eigen etalage.

Ik inspireer je graag hoe je voorbij de stralingsangst voluit kunt gaan stralen,

Lieve hartegroet,