Het bloed van je wonden is de inkt waarmee kruispunten op je landkaart zijn getekend

Imperfectie toelaten is erkennen dat je gewond bent geraakt
– Ooit –  tijdens de reis van je leven
Je wonden niet meer gaan verbergen
Ze juist gaan omhullen met liefdevolle woorden
Erkenning van wonden maken blokkades weer stromend
Tranen laten stromen in plaats van wegdrukken
Niet meer verharden – juist zachtheid toelaten
Ja, je bent gevormd door pijn
Ja, je mag rouwen om de wonden die je meedraagt
Het mag er allemaal zijn
Zij zijn de kruispunten in je leven
Hier is je ooit koers gewijzigd
Uit je hart – naar verstilling, zwijgen, geheimen gaan dragen, kilte toelaten, afscheiding…

Rouwen betekent erkenning en omarmen van je wonden
Dit is de ware heling die wij op zielsniveau nodig hebben
We dragen allemaal wonden met ons mee
Net zoals euforie, blijdschap, geboorte, vreugde…
Laten we ze weer samenbrengen, samensmelten
Het mag er allemaal zijn…

Woorden geven aan onze kruispunten maakt ze zichtbaar voor een ander
Je geeft de ander de mogelijkheid jouw uniekheid te zien
In jouw littekens en wonden ligt de puurheid van de realiteit

Het is mijn inspiratie na het lezen van een hoofdstuk uit het boek “de Ontembare Vrouw’ als archetype in mythen en verhalen van Clarissa Pinkola Estés. De schrijfster vraagt ons onze innerlijke wolf weer te laten huilen.

Geheimen meedragen uit schaamte om ze te tonen is als afplakken en bedekken van onze wonden op onze ziel.

Het doet ons alsmaar meer afstompen van onze intuïtie, onze puurheid en in waarheid leven naar ons eigen hart. Het is uitputtend om je wonden te blijven verbergen. Ik vraag je om ze opnieuw te gaan durven zien, voor jezelf, toegeven waar je kruispunten liggen is dé stap naar heling van de wond.

Rouwen omdat je ze zo lang niet hebt erkend en verborgen hield.
Elk kruis is een gedenkteken waarmee je aandacht geeft aan je ooit gemaakte koerswijzigingen.
Kruispunten waar je je bloed hebt laten stromen doordat je uit je hart ging.
Het zijn momenten van bezinning en innerlijke verstilling.

Littekens maken sterker

‘Besef dat een huid met een litteken sterker is dan een gewone huid als het aankomt op rekbaarheid en het vermogen om druk te weerstaan…‘ schrijft Clarissa. ‘Heet jezelf welkom bij ‘de littekenclan’; je bent echt niet alleen.’

Het is als de metafoor om onze wilde natuur weer de vrijheid te geven en je eigen leiding gaan oppakken. Niet in de pijn en afscheiding blijven hangen, maar juist voorwaartse stappen maken over het onbekende land van je dromen vol warme en intense verlangens, daar waar je passie wortel kan schieten en je hart openbarst van de liefde die je hele lichaam vervult en elke cel doet sidderen van sensatie.

Het is in de kracht van je je hele wezen stappen én blijven. Vanuit de liefde voor jezelf heb je in je heiligheid te stappen, je veiligheid te gaan vinden, de ruimte waar je je wonden echt kunt gaan verzorgen, waar je je intuïtie weer gaat vertrouwen.

Met een inspirerende hartegroet,

Siska

Over Siska Kroondijk:
Siska is haar hele leven al een creator geweest en een vrije ziel die haar eigen weg bewandelende. Op een punt in haar leven ontdekte ze hoe ze haar wilde hart liet temmen, wat als een stille sluipmoordenaar haar leven was binnengeslopen… Dit ‘wakker worden’ gebeurde doordat de noodzaak om de pony van haar dochter, Quinta, te redden van het doodsvonnis, zwaarder tilde dan de angst om verkettert en verstoten te worden. Het zette haar open voor healing op afstand door een dierentolk. Zij ging de stem van Quinta, het dierenrijk en de kosmos horen. Wakker gekust in haar wilde ziel, werd ze zelf dierentolk en energetisch genezer en volgde vele trainingen om haar brein te onthaken uit oude structuren en geloofssystemen. Ze onderging duizend-doden ritten om haar roep te gaan volgen en haar ego-delen te laten afsterven, offerde haar succesvolle carrière op als designer, fotograaf, branding expert en model, naast haar grote zelfgebouwde droom landhuis met paardenstallen en eigen atelier, om een nieuwe weg te gaan bewandelen als een bevrijd pionier, aangestuurd door de stem van de paardenzielen.
Elke keer als ze wilde stoppen met ‘het leven van haar roeping’ kwam er een paard (spirit) in haar leven die tot haar sprak en nieuw doorzettingsvermogen aanwakkerde, haar wilde ziel voeding gevend en haar terug op koers bracht. Ondanks dat ze diep in de schulden zat, gaf ze al haar geld en energie om het voedsel voor haar ziel tot zich te nemen.
Ze heeft haar oeroude wijsheid teruggehaald in elk cel van haar lijf, om deze in alle zachtheid als inspirator via storytelling, bezield design, krachtillustraties, kunstwerken, fotografie en al haar verhalen als elixer te verspreiden voor hen die het altijd al hebben gezocht. Haar noodzaak om het Wilde Hart vol bezieling te gaan leven is een geschenk geworden voor velen. Als je je afvraagt waarom ze paarden in al haar vertellingen gebruikt, is dit een van de redenen, want zij ademen in haar wilde schoonheid, gedragen in het Wilde instinctieve Hart. Zij hebben haar een Soulsurfer gemaakt, in hart en nieren….

.