Het aangeleerde ‘fatsoenlijke’ gedrag

In onze opvoeding cq deze maatschappij heb je vast geleerd, net als mij, alles te delen, eerlijk te zijn naar elkaar, altijd klaar staan om de ander te helpen, altijd een ‘ja’ te zeggen bij een noodkreet van een ander, fatsoenlijk te blijven, ook al worden je grenzen overschreden. Je gaat op je lip bijten, kaken op elkaar houden, niets zeggen, je inhouden, ook al zie en voel je hoe je wordt vastgezet….

Logisch dat je emmer af en toe overloopt!

Je bent overvraagt, je batterij is leeg, je loopt je eigen behoeften gewoon voorbij en breekt… Daar gaan de schreeuwende uitingen over en weer, de bijtende woorden, de tranen die stromen… Een ware uitbraak van controle verlies… Je voelt je geleefd, iedereen wil van alles van je en jij ligt in stukken op de grond…

Wat heb jij werkelijk nodig?

Het is tijd om je eigen behoeften te koesteren en te omarmen, te verwarmen wat je werkelijk nodig hebt.
Alleen jij weet wat je nu nodig hebt. Voelt dat egoïstisch als jij even voor jezelf opkomt, tijd vraagt om op te laden?

Het spinnen van een kat is als het spinnen van je eigen cocon

De kat ligt heerlijk in de zon te genieten.
Je hoort de kat spinnen, een heerlijk knorrend geluid laat hij horen.
Vreedzaam met zijn binnenwereld.
Het symbool voor je eigen nestje gaan weven.
De huid waarin jij je comfortabel voelt.

De noodzaak

Het is noodzaak om je eigen nestje te spinnen.
Het is noodzaak om af en toe naar binnen te mogen keren.
Het is noodzaak om jezelf aandacht te geven.
Het is noodzaak om jezelf te gaan voeden.

Een woede-uitbarsting geeft de noodzaak aan.

De woede-uitbarsting laat de liederen van de oude koeien galmen over de weilanden van lang vergeten kruispunten in onze gemaakte levensreis tot nu toe.

De liederen van de oude koeien willen gehoord worden.
Als je jezelf toestaat deze liederen te omarmen, komt het lied van je eigen hart vrij.
In de ademstroom die ontstaat ligt de vrijheid in het ontstaan van nieuwe landschappen.
Daar vind je nieuw voedsel die je schaal weer doet vullen.
Vanuit deze gevulde schaal kun jij gaan geven, in overvloed.

Het is tijd om naar binnen te gaan en je eigen coconnetje te gaan spinnen.

Mag ik je inspireren naar het spinnen van je eigen coconnetje met verwarmende verhalen?

In liefde,

Siska

 

Over Siska Kroondijk:
Siska is haar hele leven al een creator geweest en een vrije ziel die haar eigen weg bewandelende. Op een punt in haar leven ontdekte ze hoe ze haar wilde hart liet temmen, wat als een stille sluipmoordenaar haar leven was binnengeslopen… Dit ‘wakker worden’ gebeurde doordat de noodzaak om de pony van haar dochter, Quinta, te redden van het doodsvonnis, zwaarder tilde dan de angst om verkettert en verstoten te worden. Het zette haar open voor healing op afstand door een dierentolk. Zij ging de stem van Quinta, het dierenrijk en de kosmos horen. Wakker gekust in haar wilde ziel, werd ze zelf dierentolk en energetisch genezer en volgde vele trainingen om haar brein te onthaken uit oude structuren en geloofssystemen. Ze onderging duizend-doden ritten om haar roep te gaan volgen en haar ego-delen te laten afsterven, offerde haar succesvolle carrière op als designer, fotograaf, branding expert en model, naast haar grote zelfgebouwde droom landhuis met paardenstallen en eigen atelier, om een nieuwe weg te gaan bewandelen als een bevrijd pionier, aangestuurd door de stem van de paardenzielen.
Elke keer als ze wilde stoppen met ‘het leven van haar roeping’ kwam er een paard (spirit) in haar leven die tot haar sprak en nieuw doorzettingsvermogen aanwakkerde, haar wilde ziel voeding gevend en haar terug op koers bracht. Ondanks dat ze diep in de schulden zat, gaf ze al haar geld en energie om het voedsel voor haar ziel tot zich te nemen.
Ze heeft haar oeroude wijsheid teruggehaald in elk cel van haar lijf, om deze in alle zachtheid als inspirator via storytelling, bezield design, krachtillustraties, kunstwerken, fotografie en al haar verhalen als elixer te verspreiden voor hen die het altijd al hebben gezocht. Haar noodzaak om het Wilde Hart vol bezieling te gaan leven is een geschenk geworden voor velen. Als je je afvraagt waarom ze paarden in al haar vertellingen gebruikt, is dit een van de redenen, want zij ademen in haar wilde schoonheid, gedragen in het Wilde instinctieve Hart. Zij hebben haar een Soulsurfer gemaakt, in hart en nieren….

.