Ontmoet de ander, ontmoet jezelf.

Mijn dank is groots aan Hylke Bonnema van Familieopstellingen die mij samen met de hele groep de liefde heeft laten (be)leven in ons allen. Dankbaar voor alle mooie ontmoetingen (in mens en energie); o.a. ontmoetingen met mijn grootste pijn, mijn energetische moeder en voorouders. Het heeft me diep geraakt én geheeld.

Het bracht me in de kern van mijn liefde en rukte de luiken van mijn hart open.

Hier ervaarde ik – midden in het punt van mijn hart – de tomeloze overvloedige liefde die door mij heen stroomt en alles raakt en weerkaatst.

De furie in mijn bestaan is bevrijd,

bevrijd van de angst voor de pijn,

die het ooit door de liefde heen heeft gevoeld.

Mijn furie galoppeert over de weidse velden in tomeloze vrijheid!

Deze bevrijding kan niemand haar meer afnemen,

Ze zit in mij – grootser dan ik het in woorden kan vatten,

dieper dan ik wortel kan schieten,

weidser dan mijn takken kunnen reiken.

De krachtige passievolle furie is niet te temmen
en hoeft niet getemd te worden

De overvloedige liefde vindt – en zal gevonden worden –

De tomeloze liefde kan pas helemaal in je gaan stromen als je erkent dat er blokkades zijn.
Je blokkade/weerstand wil gezien worden, gevoeld worden, zonder oordeel, maar juist in de verwondering, als een ‘gegeven item’. Als je je realiseert dát er een blokkade is, waarmee je omhuld bent, kan er verandering in gang komen.
Zolang je blijft ontkennen, zal er geen verandering komen. Voel je liefdeloosheid, afgeslotenheid, angst voor de liefde, dan zal je dat in de ander gaan zien en beleven. Voel je je hart juist openstaan, dan zul je harten aantrekken die op de trilling van je open hart afkomen. Je bent de magneet voor wat je leeft.

Waar de meeste weerstand is, ligt je grootste potentiële kracht om in je persoonlijke groei iets aan te raken.

Weerstand heb ik zeker gevoeld deze dag, maar wát een doorbraak als je toegeeft aan je weerstand. Het voelt alsof je door de weerstand heen valt en rijst in de bevrijding van wat er dan ontstaat. Dit proces voelt voor mij als ‘de furie’ in mij bevrijden, in de krachtige paardenwijsheid het leven voluit leven. Niet meer willen temmen, klein houden, buigen, uit angst voor de pijn, vernedering of wonden… Het vertrouwen juist hebben dat het leven je schenkt wat je nodig hebt voor de ont-wikkeling van je hartskern.

De ander is de spiegeling van de liefde die in jou leeft, deze toont je zowel je pijn als je schoonheid.

Mag ik je inspireren naar de tomeloze liefde in jezelf?

Lieve groet, Siska

(foto Siska Kroondijk – reportage Elton BP 2014)