Of Inloggen om je betaalde cursussen te doorlopen.

Welkom bij de online cursus: je eigen bidboek maken

Op Huis Gaan via creativiteit en verwarmende verhalen 

Op deze startpagina staan alle lessen vermeld die je meenemen in het creëren van jouw eigen bidboek.
Je kunt het boek ‘In de liefde voor je Wilde Hart’ bij les 1 downloaden.

Ik wens je een fijne reis en veel creatieplezier!

In liefde, Siska

Lessen

1 De cover maken

Duur: 55 minutenAuteur: Siska

Je hebt nodig: een nieuw schrift (A5 formaat of iets groter), gekleurde stiften, gesso en acrylverf.
In deze video gaan we het boek inwijden met intenties die vanuit jou komen. Ik zal je meenemen naar mijn eigen intenties. Intenties werken als een verankering van het boek, waardoor het echt jouw eigen unieke boek gaat zijn. Bij het aanbrengen van de verflagen en deel ik het dieperliggende verhaal van het maken van je eigen medicijnboek. Ik neem je mee in het maken van mijn persoonlijke cover als inspiratie, zodat jij je eigen kleuren en vormen kunt gaan vinden. Echter kan het ook zo zijn dat het helemaal met jou resoneert!

2 Trouwheid aan jezelf beloven

Duur: 32 minutenAuteur: Siska

In de eerste spread (dubbele pagina) gaan we trouw aan onszelf beloven. Hiervoor heb ik het symbool van de ring gekozen. Je mag voor jezelf elk gewenst symbool kiezen.
In deze aflevering neem ik je mee wat trouw zijn aan onszelf inhoudt en waar de symboliek van de ring voor staat. We gaan namelijk ook trouw zijn al de verborgen wereld in onszelf, niets meer wegdrukken, niets meer geheim houden voor onszelf. Dit doen we door de wijsheid van de Oude Wijze, onze Muze, toe te laten. Het is het waarheidselixer wat ons juist alle stroming heeft, waar al onze welvingen door vrijkomen. We geven onszelf toestemming alles er te laten zijn, want dan kunnen we het een transformatie laten doorgaan, het helemaal doorvoelen, om daarmee een hercreatie te laten ontstaan, een nieuwe visie, nieuwe ogen, een ruimere blik naar alles in onszelf – en de wereld om ons heen…..

3 De helende handen

Duur: 67 minutenAuteur: Siska

We hebben ons eigen medicijn in onze handen liggen, door de innerlijke hands-on job te kiezen, keer op keer. Deze pagina laat je herinneren wat je in je handen draagt aan helende kracht.

4 De piramide/afstemberg

Duur: 80 minutenAuteur: Siska

In deze aflevering neem ik je mee naar je eigen middelpunt die we vinden in het diepe hart van onze piramide, in de diepe kern van onze eigen berg. Hier maken we verbinding met de diamanten kern in ons – en het hoogste punt in de berg. De stilte die we hier vinden schenkt een helderder perspectief in de landschappen om ons heen. We zien de structuren, de normen die onze waarden en ware Zelf belemmeren er helemaal te zijn. In de stilte wordt elke storm tot kalmte gebracht. Hier ontstaan een klaar zicht: een ‘klaring’… Een ontluchting in de zucht, een bevrijding van een ademteug…. 
Vaak zijn we door de snelheid van het leven, de zorg en noodzaak die roept buiten onszelf, uit de verbinding met deze kern gehaald. Het werken met je eigen afstemboek is een creatieve manier om juist weer naar dit punt terug te keren.

5 Je innerlijke landschap gaan eren

Duur: 42 minutenAuteur: Siska

De landkaart van je leven ontrafelen met de eekhoorn als krachtdier. De eekhoorn staat symboliek voor het planten van zaadjes in ons innerlijk landschap. We weten soms niet wat het zaad in zich draagt…. totdat we vanuit andere dimensies, uit het hoofd en door het hart heen, naar onze levensstromingen gaan kijken. Zo zijn we aan het diep-zee-duiken en dragen we de mogelijkheid om ‘zwarte’ parels te vinden in de vele kruispunten op onze levenskaart.

‘Het leven kan slechts achterwaarts begrepen worden, maar het moet voorwaarts worden geleefd’ (Filosoof Kierkegaard)

Tijdens het creatieproces kwam er nog een krachtdier bij: de kraai. De kraai is (in de schaduwenergie) de rover van alles wat blinkt… Echter wat wij in ons eigen hol vinden is niet te roven. Verworven zielskwaliteiten, openen van je bewustzijn en het verhogen van je energie kan niet gestopt worden. Dit is ons innerlijk goud… Zoals de kraai als boodschap meegeeft: ‘Laat de gouden ring je niet van je vinger stelen…’, wat staat voor het verloochenen van de trouwheid aan je eigen unieke pad.

6 Je medicijnbuidels verzamelen

Duur: 55 minutenAuteur: Siska

Je medicijnbuidels in het hol van de eekhoorn verzamelen – Na het vergaren van inzichten in het werken met je eigen landkaart, gaan we hier in het hol van de eekhoorn onze medicijnbuidels vastleggen met de vele elixers die ons innerlijk kompas extra stuurkracht geven. Alles ontstaat vanuit de trouwheid aan dit dit kompas, onze eigen unieke weg, in eigen tempo, seizoenen en bewegingen…

7 De innerlijke zwaan

Duur: 64 minutenAuteur: Siska

De trouwheid aan je eigen zoektocht laat de zwaan in je geboren worden

Op deze pagina neem ik je mee naar de vertelling van het Lelijke Eendje. We halen terug wat je ooit in ons zelf hebben verstoten en weggedrukt in de diepste grotten – onbewust – om zo geliefd te zijn, om niet verstoten te worden. We halen nu bewust onze ware natuur terug, dat wat ons waarlijk laat stromen in onze diepste binnenste. Waar we ooit onze adem hebben ingehouden blazen we nieuw (en bezield) leven in…. Waar we ooit de trouwheid aan onze waarachtige zielskern van onze vinger hebben laten roven (kraai), schenken we dit vanuit de diepe liefde en trouwheid aan onszelf terug. We omringen ons met het gevonden innerlijk goud, wat niemand ons kan afnemen. We passen de vele sleutels toe om de ooit afgestoten delen terug in ons innerlijk huis te laten indalen, in de kern van onze berg…. Dit is de heling, het heel-maken. Rondmaken, in de vorm van de ring…. Dit is Op Huis Gaan en werkelijk in waarachtigheid Thuiskomen… Dit Thuis wat we altijd in ons dragen, waar we ook zijn. Daarmee zijn we Overal Thuis….

8 Het geschenk van je trouwheid

Duur: 41 minutenAuteur: Siska

De trouwheid aan jezelf beloven, de Hieros Games in jezelf laten ontstaan, waar echt alles, alles, alles in jezelf er mag zijn…
Hier plakken we de ring op de pagina als afsluiting van alle voorgaande pagina’s.
De inwijding van deze pagina: ‘Dat ik mezelf eer, trouw beloof, altijd gehoor blijf geven aan mijn kompas, aan de Oude Wijze in mij, altijd op weg blijf gaan, daardoor steeds meer en meer in mijzelf thuiskom… Hoe meer thuis ik zal zijn, hoe meer licht ik zal stralen, hoe meer ik geboortes zal geven vanuit mijn stem, mijn adem, mijn bezieling, hoe meer ik mijn handen hun werk laat doen…. Dit is een altijd doorgaande spiraal… een beweging, om steeds opnieuw al die dimensies te blijven bereizen, om altijd opnieuw het pad van zelfonderzoek en zelfverwezenlijking en eigen heling te gaan vinden…