Of Inloggen om je betaalde cursussen te doorlopen.

Welkom bij de verwarmende Verhalen binnen Verhalen in het Huisje in het Bos

Op Huis Gaan via creativiteit en verwarmende verhalen 

Op deze startpagina staan alle vertellingen vermeldt en on der elke vertelling staat de gesproken tekst..

Heel veel luisterplezier, laat je verwarmen en vullen bij het zacht knapperende vuur in het Huisje van de Oude Wijze, in jou zelf….

In liefde, Siska

 

Bij elk verhaal (genoemd als ‘les’) staat elke vertelling uitgeschreven, zodat je kunt meelezen, of nalezen na het luisteren. 

Hier kun je het e-book downloaden met de uitgeschreven teksten van alle verhalen. Deze kun je indien gewenst uitprinten.
Houdt deze alsjeblieft heilig, voor jouzelf, als onderdeel en geschenk bij deze vertellingen. Ik dank je daarvoor.

Lessen

1 Het diepe verlangen: Liefde wil stromen

Duur: 24 minutenAuteur: Siska

We hebben allemaal één diep verlangen en dat is dat onze liefde wil stromen, vrij van belemmeringen en oude verhalen. Het vraagt een geopend hart, ook al is het eens beschadigd. Hier is elke keer moed voor nodig, om te blijven openen, de kans om geraakt te worden in de diepte van onze ziel, tot op het bot, totdat het schuurt, barst en iets in diggelen laat vallen… Want juist daar kan er puur licht binnen komen, iets wat dieper gaat en grootser is dan ons hoofd kan bevatten…

Een oerliefde, een dieper weten, wat ons laat indalen in de gedragenheid van de oermoederschoot, waar we een gedragenheid ervaren zonder voorwaarden, waar we naakt kunnen zijn met alles wat er in ons leeft; onze diepste pijnen, afscheiding, schuld en schaamte, daderschap en slachtoffer ergens van zijn, liefdesangst en de snak naar ware beminning van elke vezel in ons lijf….

Daar kunnen we ademen en vinden we onze lichtvonk terug, iets wat levendig is, stroming geeft aan tranen van dankbaarheid, een gevoel van Thuiskomen in dat wat we overal gezocht hebben buiten onszelf en dan uiteindelijk in ons eigen hart terug vinden.

2 Als dappere ziel op Huis Gaan naar het Huisje in het Bos

Duur: 30 minutenAuteur: Siska

Als dappere ziel Op Huis Gaan naar de schoot van de Oermoeder
Er staat een huisje aan de rand van onze virtuele bossen. Daar woont De Oude Wijze… – 
Het huisje van ‘Zij die Weet’.
Alle dingen en zaken over het leven weet zij omdat zij het vermogen heeft verworven om met tegenslagen om te gaan, om de diepste pijnen te ervaren en toch elke keer weer in haar kracht te rijzen. Zij kent de vele cyclussen van de seizoenen, de manen, de getijden van de vele oceanen en ze heeft ontelbare keren de bodem van haar eigen oceanen afgereisd….

3 Leven vanuit de Geestkracht

Duur: 21 minutenAuteur: Siska

In het archetype van de Oude Wijze Vrouw ligt één centrale taak verborgen die schrikwekkend, brutaal én vreugdevol in een diepere liefde is. Zij draagt de boodschap om het leven ten volle te leven. Niet half, niet een beetje, ook niet bijna. Niet de ene dag het hele wilde dier in voluit en de volgende dag alleen de vacht. Juist ten volle levend, iedere dag, elke minuut, elke hartslag, elke ademhaling. Het hart helemaal open, alle cellen voelend, met alle zintuigen op aan. Het zijn hier de juist kalme en leven gevende vermogens die vanuit een vrije wil ingezet worden – van binnen naar buiten stromend, in onafhankelijkheid en eigen bezield leiderschap, vanuit een aanraking in je diepste binnenste.

4 Het Waarlijke en Goddelijke gebod van de Oude Wijze

Duur: 21 minutenAuteur: Siska

In deze vertelling neem ik je graag mee naar Het waarlijke en goddelijke gebod waar de Oude Wijze je vanuit haar energie en spirit naar inspireert en zal beginnen met mijn eerste ontmoeting met een draagster van de energie van een gerijpte Oude Wijze in de tijd dat ik nog jong was….
En wat omvat Waarlijk leven nu werkelijk?

5 Bevrijding van besuikering – Zelf vuur gaan maken

Duur: 27 minutenAuteur: Siska

In de vorige vertelling eindigde ik in de magie van de fantasie van het jonge kind in ons, waar alles mogelijk is, om je nu mee te nemen naar de dagelijkse realiteit van het ‘volwassen zijn’…

En dan ben je groot, volwassen, met verplichtingen en verwachtingen – van wat eigenlijk kun je je dan afvragen. Je ziet om je heen en je snapt niet hoe het is gebeurd…. Je kijkt naar anderen en vraagt je af waar hun glans en sprankeling is gebleven. Je kijkt naar jezelf in de spiegel en bent jezelf en je eigen glans kwijt… Als je aan anderen vraagt hoe het gaat zullen ze vaak antwoorden ‘Goed..’ of ‘het gaat z’n gangetje…’ Maar tjee, wat is goed dan eigenlijk? En dat gangetje dan? Daar kun je net als bij ‘Waarlijk leven’ heel wat invullingen aan geven. Wist je dat we al in een split-second iets hebben ingevuld? Geheel onbewust stel je een vraag en ‘verwacht’ je al het antwoord. Je kunt het eens testen door echt een onzinnig antwoord terug te geven op deze vraag, dan zie je waarschijnlijk de hersens bij de ander kraken.
Maar soms is het antwoord ‘goed’ ook gewoon genoeg….

6 Het koken van je eigen soep

Duur: 23 minutenAuteur: Siska

In deze vertelling neem ik je graag mee naar het koken van je eigen pan soep in jouw heilige energetische keuken en het herkennen van onze lekken in de liefde door de roepingen van buitenaf… die als noodkreten binnen kunnen sijpelen door de kieren van ons innerlijk huis en onze (energetische) borsten laten lekken in alsmaar geven en klaarstaan…. 
Ik neem je mee naar het eren van jouw eigen heiligdom – in de diepere liefde voor jezelf – en het eren van ieder ander, in een diepere liefde…. Het kruimelpad naar wijs worden en het eeuwige Jonge Kind in jezelf verwelkomen….

Zelfliefde begint met het weten in het hart dat je het recht, en zelfs de plicht hebt, om jezelf ten allereerste zelf in liefde te vullen. Pas dan kun je waarlijk en vrij schenken aan een ander. Zelfliefde staat ook in verbinding met ‘ontvangen’ – kun je de signalen van je eigen lekkende liefde ontvangen?

7 Je eigen zegening ontvangen

Duur: 13 minutenAuteur: Siska

In deze vertelling neem ik je mee naar je eigen zegening….

In sprookjes en mythen zijn het de Jonge en de Oude die elkaar van de hoogste zegeningen voorzien, om vooral aan elkaar uit te spreken om verder te gaan, om iets juist wel te gaan doen, om brutaal en dapper te zijn, elkaar aanmoedigend om het leven zo te leven waarin de ziel haar voeding krijgt.

De kracht en wijsheid van de Oude Wijze zijn van grote waarde voor de Jonge Wijze. De energie, het onbevangene en de leergierigheid van de Jonge Wijze zijn van essentieel belang voor de Oude Wijze. Zij vormen samen de twee allerbelangrijkste aspecten die in de psyche van een ieder wonen: ‘Want de ziel van een mens is ouder dan de Tijd, en haar geest is eeuwig Jong’.
Samen vormen ze de versmelting van ‘Jong zijn terwijl je oud bent, en oud zijn terwijl je jong bent’.

Hier telt de aardse leeftijd niet; het is je geestkracht, zij die eeuwig jeugdig is.

8 We zijn allen dansend geboren

Duur: 39 minutenAuteur: Siska

In deze vertelling neem ik je graag mee naar de inwijdingsreizen die in sprookjes en vertellingen verborgen liggen, zoals in de vertelling van het meisje zonder handen, de energetische kracht van het getal 7, de betekenis van het spinnewiel in Doornroosje en het eigen gebed wat we allemaal als pasgeborene in dit leven meenemen – als we dansend geboren worden, zoals het eerste gebed een verlangen draagt naar ‘Inspireer mij en leer mij’, draagt het gebed na een inwijding de woorden ‘Laat mij maar…’

9 Je Heiligdom gaan helen

Duur: 15 minutenAuteur: Siska

In mythologische en spirituele vertellingen is een schip vaak een vervoermiddel van de ziel, dat het bewustzijn van de ene oever naar de andere brengt. In de traditionele tarot bekend als de Zegekar. Dit voertuig staat symbool voor het lichaam, de drager van de ziel en geest. De wagenmenner staat voor het innerlijk zelf en de paarden vertegenwoordigen de goddelijke wilskracht die je zelf dient aan te wenden. Het is de elementaire wil die je verder drijft, je altijd maar voortstuwt in avonturen, ongetemd en ongebreiteld. Tenslotte is de speurtocht van ons leven gericht op het vinden van ons eigen heiligdom – en de erfenis van onze ziel.

Ons lichaam gaan eren en heilig verklaren ligt hier ook in verscholen. Onze huid geeft aan of iets klopt, ze spreekt via rillingen of opstekende haartjes, het kan ons laten gloeien en verbranden. Ons lichaam is het kanaal waar al onze zintuigen in huizen.
Hoe kunnen we geleerd hebben haar niet te eren en haar niet helemaal lief te hebben, om haar niet met heel ons wezen te beminnen?
Als je verwond bent in je creatievermogen raak je vaak onbewust je pure, stralende Zelf beetje bij beetje kwijt….

10 De cyclus van Roodkapje en de dans met de wolven in ons

Duur: 17 minutenAuteur: Siska

Als we beseffen dat we naast verworven wijsheid ook steeds opnieuw weer Jong zijn, ergens een nieuw experiment aangaan, ergens een creatie laten ontstaan vanuit onze handelingen, zijn we eigenlijk ook alsmaar de Jonge Wijze die in verbinding staat met onze eigen oude Wijze, die leeft in onze intuïtie en innerlijk weten. De energie van de Jonge Wijze draagt steeds opnieuw onbevangen het archetype van de Nar en de Dwaas in zich. Het is Zij die het gebed van een pasgeborene in haar hele hart voelt kloppen – en op weg gaat….. Keer op keer…

11 De boomkracht als symbool voor wáárlijk leven

Duur: 13 minutenAuteur: Siska

Vele vertellingen spelen zich af in bossen, en dit heeft een diepere betekenis. Bossen zijn een vereniging van vele bomen, in allerlei soorten en leeftijden – en geven de wilde natuur – het dierenrijk – beschutting en voedsel…. En de mensheid vruchten en zaden, hout om te bouwen en te creëren, en brandstof voor het vuur. Voor de gehele aarde produceren ze via hun bladerdek zuurstof… Wij ademen de kracht van bomen….

We dragen allemaal een boomkracht in ons, waarbij je je kunt voorstellen dat je wortels voeding halen uit de grond waar je bent geboren, je verleden, je systeem en het voedsel wat je is geschonken…..

12 Het weven van onze energetische rokken

Duur: 21 minutenAuteur: Siska

Onze kruispunten op de levenskaart van ons leven gaan eren dankzij het weven van innerlijke zwarte rokken, niets meer wegsaboterend… Misschien wel het meest onderschatte innerlijke en onzichtbare werk wat we hebben te doen…..

Het maakt niet uit welk wild dier je in het nauw duwt, ze zullen uiteindelijk aanvallen om zich in leven te houden. Dit is met de mens net zo. Als je je eigen schaduw blijft wegdrukken, zal er alsmaar meer weerstand komen en uiteindelijk zal dit met een scherpe vuurkracht en woede naar de oppervlakte komen. In de psyche kun je dit zien als de gemene zwarte wolf….

13 De helende kracht van cirkels

Duur: 10 minutenAuteur: Siska

Als je een groep gelijkgestemden bij elkaar brengt die hun gevoelde pijn en diepe verlangens vanuit hun hongerende ziel niet meer wegduwen en hun Verhalen binnen Verhalen samen delen, dan ontstaat er een hele speciale en intieme sfeer waar rauwe en diepgaande emoties, die vaak tot op het diepst van het bot geschraapt hebben, in het licht van de maan omhuld en verwarmd. Hier stroomt de helende wijsheid vanuit de oermoeder energie. Zij weet dat het noodzaak is om alle vormen van gevoelens een naam van herkenning te geven in de warme schoot van ontvankelijkheid.

Het is het zalf voor de gepijnigde en eenzame ziel als je met gelijkgestemden in een zachte openheid over je werkelijke verborgen en niet begrepen pijnen kunt spreken. Daar gebeurt de werkelijke heling, de harten gaan open, alles mag stromen, bewaterd door tranen, vanuit herkenning, saamhorigheid, dankbaarheid en de lach die bevrijdt wordt. Zo gloren er nieuwe horizonnen en vinden we onze eigen oplossingen. Zo bevrijden we elkaars ware creatieve natuur.

14 Je ware natuur terugvinden

Auteur: Siska

In deze vertelling neem ik je mee naar het opgraven van je ware natuur, naar de dood van de wolf in vertellingen en de mooiste dans die je met je ego kunt maken. De kracht en sluwheid van een narcist en wat voor verborgen geschenken zij je werkelijk geven.

15 Assepoester – het meest essentiële werk van de ziel

Auteur: Siska

In vele vertellingen wordt het goede kind tot de keuken verbannen, om schoon te maken en een rustig en kalm vuur te onderhouden. Dit staat voor de meest essentiële taak van ons zielswerk! Onze inwijdingsreis naar Thuis gaat om een schoonmaak in de psyche, om ons innerlijk vuur heilig te gaan verklaren en de pijn door afscheiding een schuilplek en onderdak te bieden.

16 Het mooiste servies

Duur: 17 minutenAuteur: Siska

In deze vertelling neem ik je graag mee naar een ruimere definitie van Succes. Als we ‘het succes’ van iemand zien, horen we niet altijd het verborgen schaduwverhaal erachter. Het innerlijk grondwerk, het doorgaan terwijl niemand in die persoon geloofde. Dan wordt nog wel eens vergeten dat het vaak een endurance race is geweest, een hele lange oefenweg met vele broodjes shit, offers, afstoting en laten afsterven wat niet meer diende…
Een reis doorheen de oerkracht van de oceanen, als Stormvaarder wetende dat intense gevoelens samengaan met diepe groei, dat er iets losgelaten dient te worden om waarlijk lief te hebben, om te weven met de rode draden van onze bezielde natuur, waar vuur, passie, vruchtbaarheid en iets laten afsterven bij onze dagelijkse rituelen horen.
Misschien is succesvol hier dan wel de innerlijke kracht in onszelf dragen om altijd zelf de verandering te zijn, vrij van de ogen van een ander – en altijd te blijven kiezen voor de innerlijke leiding vanuit ons Hoger Zelf, de Oude wijze in ons. De moed om elke keer opnieuw Jong te mogen zijn…..
Om te eindigen bij het mooiste servies, waarbij de kosmische wetmatigheden bij waarlijk leven zijn dat we scherven hébben te maken om onze prachtige licht te bevrijden….