1 De cover van je afstemboek maken

In deze video neem ik je mee in de start van het maken van de cover voor jouw ‘medicijnboek’, het afstemboek waarbij je jezelf mee naar binnen gaat nemen.

Je hebt nodig: een nieuw schrift (A5 formaat of iets groter), gekleurde stiften en gesso.

In deze video gaan we het boek inwijden met intenties die vanuit jou komen. Ik zal je meenemen naar mijn eigen intenties. Intenties werken als een verankering van het boek waardoor het echt jouw eigen unieke boek gaat zijn.

Veel plezier en afstemming toegewenst…

In liefde, Siska

2 De verflaag gaan aanbrengen

In deze video neem ik je mee in het aanbrengen van de verflagen en deel ik het dieperliggende verhaal van het maken van je eigen medicijnboek. Ik neem je mee in het maken van mijn persoonlijke cover als inspiratie, zodat jij je eigen kleuren en vormen kunt gaan vinden. Het kan ook zijn dat het helemaal met jou resoneert!
Als je het spannend vindt om direct op je cover te werken kun je eerst oefenen op een los vel papier, om zo diverse technieken en kleurcombinaties te testen. Echter zal ik je vooral inspireren om er gewoon overheen te schilderen als je niet tevreden bent. Dit is juist creatie vanuit afstemming, vanuit je intenties en volgen waarbij je het hoofddenken even uitzet. We gaan al snel in de ratio zitten en vinden iets niet ‘goed’…

Verderop in deze online reis neem ik je mee naar de vertelling van het ‘Lelijke Eendje’… en juist hier is al snel iets als lelijk bestempeld… Hier zijn we verstoten van een altijd doorstromende wilde en waarachtige natuur in onszelf….

Voor het beschilderen van de cover heb je acrylverf in je favoriete kleuren en diverse kwasten nodig.

In de opvolgende video ga ik de werken met acrylstiften in een dikte van 1.0 en 1.5 mm, in de kleuren wit en goud. Het is fijn als je deze ook in huis hebt. Je kunt ook met andere stiften of dunnen percelen werken, maar dat zal iets minder makkelijk gaan.

Heel veel kijk- en luisterplezier en daarna veel creatiegenot!

In liefde, Siska

3 De schildering verder uitwerken

De schildering verder uitwerken met acrylpennen en de zijkanten van het boek gaan kleuren met ecoline en goud

In deze video neem ik je mee in de mogelijkheden om een schildering te verfijnen en extra smoel te geven. Het gebruik van acrylstiften met een fijne punt van 1.0 of 1.5 mm zijn hier zo fijn bij. Voor de cover gebruik ik wit en goud.

Elke schildering die je maakt kun je verrijken met het gebruik van deze stiften en ik neem je graag mee in hoe je dit kunt doen. Bij de cover gebruik ik een vorm van droedelen.

Voor het kleuren van de zijkant van het schrift/boek gebruik ik ecoline in een kleur en goud.
Het werken met goud ecoline is zalig voor dit boek, ook voor het binnenwerk. Het maakt elke schildering zoveel mooier.

Heel veel kijk- en creatieplezier!

In liefde, Siska