Soul Sis★Stars: rauwe spiritualiteit

Eigen soep

Ontdekken dat we allemaal onze eigen soep hebben en we ons alleen maar op onze eigen soep hoeven te focussen en niet meer hoeven te roeren in pannen van anderen, ook al zien we wat er anders zou kunnen. Ook anderen niet meer toestaan in onze soep te roeren – door te gaan begrenzen. Voorleven i.p.v. ongevraagd gaan zorgen, lasten dragen en bemoeizuchtig zijn – de redster energie.

Iemand anders zijn/haar pijn willen wegnemen wordt zo vaak gedaan omdat men zelf niet met pijn om kan gaan, met de overtuiging dat ziekte en pijn dragen een zwakte is. Daarom is het magische aspirientje, dé pijn verdrijver, ook zo geliefd… O ja, ik ben zelf ook de Redster geweest! Ik wilde mensen zo graag bevrijden van hun pijn, verlossing aanreiken, overladen met oplossingen en inzichten!!!

Rauw bewust gaan zijn betekent het reddende engelgedrag gaan omturnen tot innerlijke kracht – vanuit de liefde voor onszelf. Begrenzen is kracht. Zo is de redster energie in ons bevrijd.

Juist vanuit je begrenzing kun je onvoorwaardelijk geven! Je verlangt niets meer van een ander – zo stap je in overvloed.

Misschien herken je het: Liefde geven op aanbetaling – je geeft, en hoopt (heimelijk, niet uitgesproken) iets terug. Echter geeft de ander niets terug, die is een goede ontvanger, of juist een parasiet. Jij gaat je teleurgesteld voelen, het beïnvloed je humeur zelfs! Je gaat boosheid laten opkomen.

Toch mogen we hier wakker worden – waarheid maakt je vrij! Weet je deze Liefde op Aanbetaling dit een van de grootste wig in relaties zet?

Daarom is de taal van de Liefde leren verstaan essentieel om het gedrag van anderen te ontcijferen in de spiegeling van je eigen gedrag.
Zelfreflectie is dan ook het grootste cadeau wat je jezelf kunt geven – zo kun jij weer door één deur met jezelf, durf jij je weer in de spiegel aan te kijken – wil jij zelfs weer een mooie fotoreportage van jezelf! Zo kun je werkelijk open gaan stralen!

Je eigen waarde gaan erkennen is verbonden met overvloed én met geld – hoe meer jij kunt geven én ontvangen zonder verdere (geheime) belangen, zal het geld laten stromen in je leven, zal je overvloed laten ervaren. Je hebt er wel iets voor te doen: STAPPEN ZETTEN!

Actie is het meest spiritueel pad wat je kunt lopen! Dit is wat de meesten vergeten, niet durven, stralingsangst geeft…
En als je dat doet, dan doe je jezelf te kort en ben je niet verbonden met de liefde voor jezelf.

Mijn leven heeft vaak extreme grenzen aangetikt, om mij aan te geven waar ik niet in liefde was naar mezelf. Zonder deze diep rakende grens én mijn actie erop had me laten zijn waar ik was. De universele krachten zijn wijzer dan ik ooit heb kunnen bedenken. Echter, je krijgt eerst de les, daarna pas het inzicht…. Echt, als je omkijkt en ziet wat je heeft gestuurd, wat je acties erop waren, heeft meer moed en raakt een dieper inzicht in verbinding met alles.

Rauwe spiritualiteit: het is hoe het werkt, er is geen andere weg, het gaat voorbij ons verstand, ons denken, het vraagt moed, doorzettingskracht, duizend kleine doden sterven, het oude loslaten, voordat er ook maar iets nieuws in je leven kan binnen stromen….

Het gaat met broodjes shit. Het gaat door de modder, het slijk der aarde. Daar dienen we ons aan over te geven, keer op keer…. Het is geen roze wolk, echt niet…. Het is niet weg zweven in hemelse sferen. Het is rauw, koud, pijnlijk, benauwend, zwart, donker, zonder uitzicht op het nieuwe….
Het is als stuurloos door de woestijn dwalen…. Je hebt los te laten, keer op keer…. Juist in díe overgave rijs je in je kracht, je goddelijke essentie, daar (her)vind je je innerlijk vuur, je passie, je levensenergie! Ja, daar stap in de nieuwe en vruchtbare groene velden!

Je hebt wijze mensen naast je nodig die er voor je zijn, die begrijpen waar je bent, jou er laten, je blijven steunen, trouw blijven, vol compassie en liefde, wetende dat jij naar een nieuw te geboren veld van bewustzijn en gewaar-zijn zult onderweg bent. Zij herkennen het zelf ten diepste, zij weten wat jij nodig hebt en reiken het aan, ze ontnemen je de pijn niet, ze laten je huilen, zij weten welke geschenk jij zult gaan vinden. Ze hoeven alleen de juiste vragen te stellen waardoor jij helder zicht houdt tijdens het proces. Want we hebben het allemaal zelf te doen! We dragen zelf de wijze antwoorden in ons! Alleen wij zelf dragen de sleutel naar deze wijsheid.

We denken dat het liefde is als we iets uit handen nemen voor die ander (het ont-zorgen), iets waarvan we zien dat de ander ermee worstelt en verdriet heeft. Echter gaat het er juist om dat we het de ander zelf laten doen, erbij gaan zitten, een veilige ruimte creëren zodat het volop kan stromen; dat is de ware liefde, er in compassie bij zijn en groeikracht aanreiken. Vanuit onze eigen authentieke kracht in de pijn de zwarte parels vinden en zo de geschenken zien in onze levensreis. Zo zijn we onze eigen held(in).

Heb jij dit ooit meegekregen? Is het jou ooit geleerd? We hebben vaak zó niet de liefde geleerd….

Het is tijd om onze koers te wijzigen! Onszelf vergeven en rouwen om waar we zo lang zijn geweest – en een keuze gaan maken: om het onszelf te gaan geven, in volledige omarming wat er wil zijn en in het licht wil komen. We hebben onszelf opnieuw te eren in wie wij helemaal zijn in heelheid … In alles wat we zijn – en niet zijn. Wij zijn onze eigen Change Maker!

Wat Als Dit Liefde Is

De relatie met jezelf is de afspiegeling is van elke andere relatie om je heen.
Alles is doordrenkt met de liefde, de taal van de liefde
Het enigste wat we hoeven te doen is werkelijk gaan luisteren naar dat wat ons hart doet zingen, wat ons vreugde geeft….

Zo zijn we de magneet voor de liefde die met ons resoneert, die bij ons past, die ons voedt, verrijkt, doet groeien en uitdijen in dat wat in ons geborgen zit, in onze heerlijke en heilige vrouwelijkheid.

Meer over ‘Wat Als Dit Liefde Is’