Over SIska

Mijn bedrijf ‘Siska Kroondijk – The Art of Branding’ is ontstaan om mijzelf aan te bieden als inspirator, coach en creatieve spirit, waarbij ik klanten ondersteun in de zichtbaarheid van zichzelf en via hun authentieke onderneming; zowel in Personal Branding als in Business Branding. Hierbij voel ik me de beeldend kunstenaar, om in de co-creatie de juiste vorm met de juiste woorden te creëren. Het zichtbaar en tastbaar maken van de WHY, de missie en de bedoeling (van het bedrijf) geeft een fundering in elke stap in de marketing.

In mijn beleving is Authenticiteit de keuze om verandering toe te laten, alleen nog maar jezelf laten zien, wie je bent, wat je heeft gevormd, vanuit je eigen reisavonturen de wereld instralen.

Het pad naar Authentiek onder-nemen is de reis naar binnen erkennen en omarmen.
Authentieke ondernemers voelen een missie die een groter geheel dient, het is de innerlijke criticus bewust herkennen en toch onbevreesd en moedig je stappen zetten in dat wat je drijft. Dit is een dagelijkse taak. Hier ben je jezelf alsmaar opnieuw aan het bevragen. Persoonlijk zou ik niets anders meer willen. Het houdt mij in mijn bewust door het leven huppelen.
Authentiek zijn is toegeven dat je het niet allemaal gedaan krijgt, dat je niet perfect hoeft te zijn, juist je imperfectie omarmen en keihard om je eigen misstappen lachen.

Spiritualiteit en bewustwording lopen als een rode draad door mijn leven.

Als ik terugkijk naar het reis die ik reeds heb gemaakt zie ik dat de essentie van de rode draad ‘de liefde gaan leven’ is. Ik ben gaan vertrouwen dat niets voor niets in het leven gebeurt en dat het aan mijzelf ligt hoe ik met elke situatie omga en in welk licht ik het ga zetten.
‘Action is the most spiritual path you can take’ (Elizabeth Peru)

Ik vertrouw op mijn innerlijke wijsheid. Deuren naar nieuwe en diepere lagen worden geopend. Ze bevestigen en bekrachtigen mijn (vrouwelijke) essentie en leren mij steeds meer op haar te vertrouwen. Het gaat steeds minder over mij en steeds meer over de plek in het grotere geheel. Dat is het mooie van de reis van het leven bewust ervaren. Ik ervaar steeds meer de volheid van het leven en raak meer en meer vervuld.

Het is als de reis van de heldin, de rode draad door mijn leven die mij mijn bestemming wijst. Ik ben op zoek naar het hogere waarbij ik mijn veilige basis verlaat, beproevingen doorsta, de scheppingskracht aanraak en deze weer mee terug neem naar mijn dagelijkse leven. Het zijn de fasen die wij allemaal doorlopen als we ons bewustzijn vergroten en persoonlijke groei doormaken.

Zodra we gehoor geven aan de roep om onze schat in onszelf te ontdekken en onze comfortzone te gaan verlaten, start het grote avontuur van beproevingen, dwalingen, verlies van iets wat ons dierbaar was en de ontdekking van de stralende parels in dat wat we eens als pijn hebben ervaren. Hier ligt de grootste uitdaging dat we deze gevonden schat niet blijven verstoppen in onszelf, maar haar juist overal mee naar toe nemen en aan iedereen laten zien, haar eren en indien nodig er zelfs voor strijden.

Dit is in mijn beleving in je leven de Rebel zijn, de Strijder voor je eigen Licht, het leven gaan Rocken, omdat je niet meer anders kan dan je eigen reis te gaan vertrouwen en zelf het stuur in handen te nemen, je authentieke leiderschap aanvaarden. Je innerlijke kompas als leiding gaan vertrouwen, de stip aan de horizon zien, de weg ernaartoe (de koers) onbekend, juist het pad niet invullen, maar op de golven van het leven meedeinen…

Een klein beetje achterliggende geschiedenis:

Ik ben geboren in een boerengezin in Friesland. Op mijn 12e jaar werd de boerderij verkocht en startten mijn ouders een toeristisch bedrijf met B&B kamers, tennishal en bootverhuur. Als klein kind wilde ik al de verpakking van hagelslag gaan ontwerpen, omdat ik het leuker, mooier en anders wilde maken. Er volgde een studietraject via de Middenstandsopleiding naar de Kunstacademie Vredeman de Vries in Leeuwarden. Hier vond ik mijn draai niet in al het ‘vage’, ook omdat al met computers werkte bij een reclamebureau in de weekenden en vakantieperiodes. Na een jaar ben ik naar de particuliere opleiding Estor Studioschool voor Reclame en Vormgeving in Amsterdam gegaan. Zo begon mijn leven in Amsterdam, de stad vol inspiratie! Na de 3-jarige opleiding kreeg ik een stageplek bij Slot & Bos en werd na deze periode aangenomen als Assistent Art-Director. Na een jaar ben ik met Art Director Roy Kahmann meegegaan om het Hoofdbureau op te starten.
Na ruim 7 jaar loondienst en 2 kinderen in de wereld te hebben gezet ben ik in 2000 gaan freelancen via Heavy Traffic als visualizer, vormgever en DTP-er. Zo kwam ik bij vele reclamebureaus te werken en mocht ik met vele grote teams samenwerken. Daarnaast ben ik mijn eigen bureau Kroontje Ontwerp gestart. In 2001 heb ik een jaar in de weekenden de Rietveld Academie gedaan als opfrisser, om uit het vaste stramien van denken te komen en meer vrijheid en creativiteit aan te boren. In 2002 zijn we terug naar Friesland verhuisd met genoeg ervaring uit de creatieve wereld in mijn rugzak. Ik bleef naast mijn eigen bedrijf freelancen via Heavy Traffic.

In Nijemirdum bouwden we ons derde huis: van een schuur een landhuis creëren. Op de basisschool was ik crea-moeder, had zitting in de MR en GMR, voor het dorp schreef ik actief mee aan de 2-jaarlijkse toneelstukken, ik was bestuurslid van Teatergroep Sult, schilderde geboortekisten onder de naam Kroontje&Ko, was aangesloten bij Crisp (interieur) stylisten en nog zoveel meer.

In 2011 kwam er een ander spoor bij, de reis naar binnen, naar bewustwording.
Hier kwam ik in aanraking met healing en dierentolken door een ernstige blessure van onze pony Quinta. Door deze bijzondere ervaring ben ik de Dierentolk opleiding bij Mieke Zomers gaan volgen. Er volgden trainingen in Coachen en healen met de Engelen bij Annelies Hoornik en T.O.M. (Touch of Matrix) bij Evelyn Krisman.
Mijn relatie hield geen stand en is beëindigd, waardoor ik ging verhuizen naar Balk.
Eind 2012 ben ik de NLP opleiding New Life Insights bij New Life University gaan starten en door een toevallige instroming zelfs twee keer achter elkaar gevolgd. Daarnaast ben ik cursussen en trainingen omtrent Marketing en het Nieuwe Ondernemen gaan volgen, waaronder twee keer de Business Bootcamp bij Nisandeh en de Hart en Ziel Marketing Academie.

Begin 2014 volgde een burn-out, waarbij de reis de diepte in ging, de duisternis van mijn ziel gezien en erkend wilde worden, waar ik kluwen garen ben gaan ontknopen om de dots te kunnen zien en verbinden.
Het legde mijn leven stil en als ondernemer bouwde ik schulden op. Hier mocht ik de essentie van geld, bezittingen en wat er werkelijk toe doet in het leven doorgronden. Hier werd mijn eigen waarde, zelfliefde en kracht in een verdiepende laag aangeraakt. Het werd een reinigingsproces waar vele schillen werden weggehaald om bij de kern aan te komen, waarbij dan bleek dat deze kern ook weer een kern had…. Het heeft mijn routekaart van mijn leven zichtbaar gemaakt, welke ik alleen kon gaan zien door eerst alle opsmuck, tierelantijntjes en maskers te verwijderen. Ik noem het het ook wel eens de façade voorbij. Er werden mij nieuwe ogen geschonken, verbonden met de wijsheid van mijn hart.

Dit proces liet het kunstwerk ‘De zwarte Parels’ geboren worden. Het is de metafoor voor mijn levensreis, waar ik de kracht hervonden heb om nu werkelijk vanuit mezelf te rijzen, met mijn parels zichtbaar in mijn wereld.
Dit werd ook de inspiratie voor mijn nieuwe logo ‘The Art of Branding’. De bloem in onszelf open laten gaan, onze nectar gaan verspreiden terwijl we rijzen in onze authentiekheid, leider over ons eigen leven worden, de regie in handen, de Krijger voor ons eigen Licht gaan zijn. Niemand anders dan wij zelf kunnen dit doen.