Het mooiste servies

Zoals de kosmische wetten gelden bij waarlijk leven hébben we juist scherven te maken, want zo kan het pure licht wat in ons leeft bevrijdt worden!

Het mooiste servies staat vaak in een porseleinen kast, waar we vooral geen olifanten doorheen willen laten walsen, wat alles aan diggelen laat vallen. Zo staat dit symboliek voor de ware lichtvonk en puurheid in onszelf, die we vaak blijven afdekken en onzichtbaar houden, omdat het zo intens kwetsbaar voelt als je gaan handelen naar onze intuïtieve vermogen en buikstem, dat we gehoor geven aan onze innerlijke stem en misschien wel een teleurstelling kunnen zijn in de ogen van een ander. Echter, dan dimmen we ons pure licht, ons aura, onze hoogste frequenties die altijd al in ons aanwezig zijn. Herinner je dat we allemaal dansend zijn geboren…

Dit is een fragment uit de 16e vertelling als onderdeel van de Vertellingen “Op Huis Gaan’
Veel luisterplezier!

In liefde, Siska

ps. Onder de video staat de tekst uitgeschreven, zodat je ook kunt meelezen indien je wenst….

Zoals ik de vertellingen startte in het Huisje in het Bos, bij het verwarmende haardvuur van de Oude Wijze, waar we samen het prachtigste servies te voorschijn halen, deel ik je nu de diepere betekenis.

Het mooiste servies staat vaak in een porseleinen kast, waar we vooral geen olifanten doorheen willen laten walsen, wat alles aan diggelen laat vallen. Zo staat dit symboliek voor de ware lichtvonk en puurheid in onszelf, die we vaak blijven afdekken en onzichtbaar houden, omdat het zo intens kwetsbaar voelt als je gaan handelen naar onze intuïtieve vermogens en buikstem, dat we gehoor geven aan onze innerlijke stem en misschien wel een teleurstelling kunnen zijn in de ogen van een ander.

Echter, dan dimmen we ons pure licht, ons aura, onze hoogste frequenties die altijd al in ons aanwezig zijn.
Herinner je dat we allemaal dansend zijn geboren…

En wat voor Holy Moly reis we ook hebben gemaakt doorheen ons leven, wat werkelijk allemaal inwijdingsreizen in zich dragen om in alle waarachtigheid Thuis te komen in onze eigen oermoederschoot, dan eren we elke blauwe plek, krassen op onze zielenhuid en beseffen we dat alles een diepere sturing in zich droeg om het hart open te breken om de diepgaande liefdesstromen binnen te laten…..
Hier spreken we uit: Het klopt, alles heeft altijd geklopt. Hier verdwijnt de lineaire tijd…..

Laten we daarom het mooiste servies uit de porseleinen kast tevoorschijn halen waar ooit virtuele olifanten doorheen hebben gewalst. We lijmen de scherven met gouden lijm, zodat ze juist extra bijzonder worden… O ja, je hoopte misschien ongeschonden te blijven in dit leven, waar alles zonder tegenslag of stoot zou verlopen. Nu weet je dat juist elke weerstand, elke virtuele olifant en elke beer op je weg je krachtiger heeft gemaakt.
Ze hebben iets losgetrild, iets in je handen verwarmd, zaadjes geplant en een diepere liefde laten opwellen. Dus zie daar, juist door je scherven heen kon het licht van jouw ware essentie binnenkomen, vanuit je prachtige stralende kern!

Zoals de kosmische wetten gelden bij voluit leven, heb je juist scherven te maken, Ayayah! 
Hierdoor ben je gaan kneden, onderzoeken, proeven, springen, schuilen, ontdekken, sudderen, onthullen, verwonderen, mijmeren en vooral: weer heel gaan maken… 

En zie daar, jouw eigen unieke authentieke ‘hier is er maar één van’ kunstcollectie is daar!Je zou heus keurig achter de geraniums kunnen blijven zitten om je ‘zondagse kleding’ niet vuil te maken en te laten slijten.
Maar waar haal je dan je adem vandaan?
Je spirit?
Die frisse wind met regendruppels en stormende windvlagen die door de kieren van je kleding sijpelt?
Wat geeft die wilde bloementuin in jou dan water?

Kijk nog maar eens naar de Oude Wijzen die je voor zijn gegaan, zijn zij in porceleinen kasten of bedachte hokjes te proppen, of zie je ze voluit glanzend en lichtgevend hun pad gaan, ondanks wat dan ook, op hun eigen geheelde manier?
Aaaahhh…. Niets zal ooit nog hetzelfde zijn, want niets is wat het lijkt…

Besef dat daarom de Oude Wijze keer op keer in je hart zal aankloppen om dat deurtje daar te openen, ook al is het eens beschadigd. Een dicht hart voelt toch wel alles, misschien nog wel méér, omdat de druk van binnen wordt opgevoerd. Laat daarom alles maar stromen, laat je maar raken, want je weet nu…

Wees maar vooral zalig mild en zoet naar jezelf, dan ben je het ook voor een ander…
Laat al het te strakke maar vieren en vier je prachtige unieke collectie!
Er zal overvloedig gouden lijm op voorraad zijn, hier in het huisje in het bos…

In alle dankbaarheid, voor het samen reizen doorheen onze wilde natuur, dank ik jou vanuit het diepst van mijn hart…
Ik eer de kracht van jouw zielspotentie…

Laten we samen blijven kiezen om wáárlijk en voluit te Leven, in het volste oervertrouwen van ons eigen zalige lichaam waar onze bezieling in woont… En het onbekende pad vanuit hechte afstemming te blijven bewandelen…. Zo zijn we samen altijd Thuis, en blijven in de creatiespiraal in een doorgaande beweging Op Huis Gaan…..

Ik groet jouw prachtige lichtvonk dan ook vanuit een diepste buiging…
In deze liefde, intense dankbaarheid door het samen reizen doorheen deze tijd, juist deze tijd, sluit ik hierbij het laatste akkoord van al deze stromende vertellingen….

In liefde, Siska

Vertellingen Op Huis Gaan, nu in shop verkrijgbaar

Een reeks van 16 vertellingen + uitgeschreven teksten.
Thuiskomen in de Oermoederschoot, jouw Hoger Zelf, je zielsessentie, je pure eigenheid en innerlijke stem – Je innerlijke Bondgenoot en trouwe vriend(in)

Verdiepende reis naar pure Creatie, wat er wil ontstaan vanuit jouw eigen vuurvonk, en je meeneemt naar het archetype van de Oude Wijze, naar archetypische verhalen en hun verborgen boodschappen; allen dragers van inwijdingsverhalen naar Thuis, in de creatiespiraal van het leven: de mystieke groeireis van je ziel. Heling van je diepere zielswonden door het onderdak te geven, alles omarmend in je eigen liefdevolle oermoederschoot…. Met verdiepende uitleg van de boodschappen uit Roodkapje, Peter Pan, Doornroosje, Assepoester, Het meisje zonder handen, de boze wolf, en zoveel meer…. Een reis doorheen zelfliefde, de taal van liefde in al haar facetten, pure creatie energie, alchemie, transformatie…… lees verder