De inspiratie vanuit mijn reis naar Egypte

In november ben ik 10 dagen afgereisd naar Egypte met een groep, georganiseerd door Yvon Arendsen en Petra Stam, waar het thema van de reis ‘Inner Fire’ gedragen werd door de katachtige Krachtdieren en Godinnen. Een privébezoek in de grootste pyramide (Cheops) in Caïro vroeg in de ochtend werd opgevolgd door het bezoeken van tempels met de godinnen Hathor, Bastet, Isis, Sekmet, Mut, verrijkt met de vallei der Koninginnen en de tempel van Hatsjeput. Varen over de Nijl en wandelen in woestijnachtige landschappen verrijkten de aanraking van de grond waar onze wijze voorouders ooit geleefd hebben, om zo als ik het beleef, ons te herinneren aan de innerlijk reis van de ziel. Het staat getekend, gebikt en geslagen in de stenen muren. Verminkt door anti-geloof door de eeuwen heen, bewoont door de gewone mensen, om in deze tijd weer in ere hersteld te zijn om de ontwakende ziel de dieperliggende innerlijke en de zo onzichtbare reis naar binnen te maken.

Het was een groot contrast met de mensen die rondom de tempels de toeristen bestormden met verkoop van beelden en kleding. Hier was afstoten, vriendelijk negeren tot aan een keiharde ‘Nee!’ uitspreken om de opdringerigheid, manipulatie in verkoop en bedrieging in wisseltrucs met geld te blijven doorzien. ‘Het levende duister’ was er in schril contrast met de schoonheid van eeuwenoude creaties door de wijze voorouders. Als je stond te mediteren, in te voelen of ergens een traan liet, stond er al iemand naast je om je mee te nemen naar een ‘bijzondere kamer’ en vroegen ze extra geld. Alles draaide hier uiteindelijk om geld. Het voelde soms als een verkrachting van de ware goddelijke geschenken die achter waren gelaten door onze voorouders. Zij, die we zelf misschien wel zijn geweest in vorige levens….

Het fijne was dat de locaties waar we verbleven juist door vriendelijke Egyptenaren werd gerund. Kleinschalig, authentiek, onwijs hartelijk en dienstbaar. Daar konden we ons veilig bewegen en namijmeren over de ervaringen van een dag.

De reis als een ‘finale akkoord‘ van mijn eigen diepe hartsverlangen

Deze reis stond al lang op mijn verlanglijstje! Geboekt begin van 2019, om te ontdekken dat ik er energetisch op werd voorbereidt in de aanloop er naartoe. Ik reis dagelijks op de hartslag van de kosmos, via de Tzolkin kalender en de astrologie, de I Ching en Genekeys. Alles klopte bijzonder genoeg bij de start van de reis, waar we doorheen de ruggengraat van de Tzolkinkalender reisden, in het wavespel van de Blauwe Aap – Symboliek om je eigen innerlijke zon te ontsteken, je levensvlam doorheen alle sluiers van weerstanden en ooit geloofde waarheden te doorbreken en in de diepe liefde voor je hart en innerlijke roep vanuit je ziel je licht in alle zachtheid te laten stralen, onbevangen en vrij, spelend: de hoogste vibratie in de energie van de Blauwe Aap.

Voor mij voelde het als een ‘finale akkoord’ van mijn innerlijke reis die eind 2010 startte door de Kus van Quinta, de pony van mijn dochter die mijn bewustzijn open kraakte en waar de wijsheid van het Paard mij meenam naar mijn eigen rauwe waarheid en weg gedrukte schaduwdelen. Mijn geleefde Wilde Hart heeft mij hier gebracht, omringd met het archetype en de energie van de Oermoeder, verbeeld in de vele vormen en vertolkingen van de Godinnen. Ze gaan allemaal terug naar de bron, de Oude Wijze (wijsheid), de liefde die vanuit het kosmische Hart in ons wil ademen en in al onze cellen geleefd en doorleefd wil worden…. Ja, daar voelde ik mij een korrel zand in de woestijn van inspiratie, ondergedompeld in in-spirit wijsheid…

Taweret, de Moedergodin

Nu heb ik een prachtige godin naast me staan als ik schrijf, Taweret. Zij staat voor de Moedergodin, beschermster bij bevallingen, godin van de huishouding. Ze wordt afgebeeld met een drachtig nijlpaardlichaam en hangende borsten. Ze was samen met de archaïsche god Bes ook bescherming bij geboorte en de eerste zoogtijd. Haar tanden hebben de kwaadwerende functie. Dit kan ik zo linken met het geboorte geven aan eigen bezielde creaties, die je je eigen adem inblaast en levensvatbaar maakt door ze eerst in alle prilheid te beschermen.

De energie van de Oermoeder vind ik in het beeld van de Maanmoeder terug, het nest bouwen van zachte veren waar je jezelf de mijmertijd en ruimte geeft om je eigen innerlijke fluisteringen alle ruimte te geven, je intuïtie voeding gevend (aan de borst legt) om zo geboortes te geven aan bezielde inspiraties… vanuit je eigen puurheid, authenticiteit en eigen unieke vorm. Hiervoor heb je een actief wild hart te dragen, want het ‘kwade’ roept maar al te vaak, iets van buiten, waardoor je borsten gaan lekken en je uit je eigen roep wordt gehaald om hup, weer dienstbaar voor de ander te zijn.

We hebben daarom grote Wachters bij de poorten van ons eigen innerlijke tempel te zetten,
onze ruggengraat te versterken met pilaren van innerlijke wijsheid
om zo onze eigen zwangerschap van creatie te blijven eren.
Dat is wat ik symbolisch in de tempels kon ervaren…

Foto’s van links naar rechts: Isis tempel bij het altaar waar haar energie door mij heen sprak, hier stond ik ‘als genageld’ voor een periode | Hathor tempel in Karnak: in de nis van de ‘kraamkamer’ in de tempel van Hathor vond ik Taweret afgebeeld (eindelijk!) | In een ondergrondse tunnel onder de Hathor tempel in Denderra verbond ik me met de afbeeldingen in de muur wat een inwijding in de zonnevlecht gaf

Zweverig?

Bij thuiskomst hoorde ik van een vriendin dat ze op straat werd aangesproken en toegesproken kreeg dat ‘die Siska is wel een beetje zweverig he…‘ Ze moest van binnen lachen. ‘Laat Siska maar lekker zweven joh, die landt vanzelf wel weer‘… Ach ja, het zal mijn filosoferende kijk op het leven zijn, de verhalen ontrafelende paden bewandelend zijn, die zo voorbij het alledaagse gaan, de pakjesavonden van nu, de drukte en de greep van het leven die zomaar in een flits uit je eigen roep halen. Ik voel me juist méér aanwezig dan ooit, dieper geworteld in mijn bestaan, mijn lijf, mijn hartslag en kloppende liefde die mij in een constante aanraakt… Wat is er dan eigenlijk meer zweverig? Ha… Laat mij maar lekker gaan… Een eigen weg, waar ik de sappen van vruchtbaarheid deel aan mijzelf en hen die er naar snakken, uitgedroogd zijn van binnen, hun innerlijke rivieren weer willen laten stromen, voorbij alles wat ooit fatsoenlijk en aangepast was…..

In alles ervaar ik universele liefde vanuit het kosmische Hart, dat Oermoeder hart, het Oorspronkelijke Hart, het wilde hart dat een waarachtige ware natuur in zich draagt…. Ayaha!

In liefde, Siska

Ik toon je Taweret, mijn liefde….

In dit korte filmpje deel ik de ervaring in Egypte en toon ik je Taweret, zij die ik in mijn hart heb gesloten. Ze stond al zes jaar op een plank in een winkeltje in ons hotel in Caïro… De eigenaar wist haar naam niet. Eigenlijk was ik op zoek naar Sobek, de krokodillen god, die in de voorbereidende sessie als thema voor mijn reis opkwam. Deze staat voor je eerste chakra, de oerdrang, waar je je seksuele energie transformeert naar de hogere velden van seksualiteit, wat CREATIE ENERGIE is vanuit de OERMOEDERSCHOOT. Dus, Taweret voelde voor mij als de evolutionaire transformatie in mij Zelf.