Het kruimelpad naar Thuis – waar we ons innerlijk huis helemaal gaan bewonen

 Thuiskomen in je lijf, in je begrenzing, jezelf veilig houden én heilig gaan verklaren, waarbij je je hele innerlijke huis vanuit eigen liefde voor je energie en gevoel voluit bewoont. Dat is een reis. Het is een innerlijke reis waar schuld en ons niet genoeg voelen wordt getransformeerd naar creatiekracht waar de liefde voor het Wilde hart de stuurknuppel is.

Het Wilde hart luistert naar haar intuïtie, ingeving, sturingen vanuit andere dimensies, de spiritwereld, de gidsen en engelen. Het heeft oog voor de levende tarot in elke dag, kan signalen en tekens vertalen naar nieuwe denkkracht én handelt ernaar.

Het meest spirituele pad ligt in het doen, ernaar gaan handelen, met de blubberlaarzen dicht bij de grond de stappen zetten die nodig zijn. Zelfreflectie is hier de sleutel om de liefde te leven die we vaak zo lang buiten onszelf gezocht hebben.

We hebben zelf in de hand hoe we ons kunnen voelen, wie we willen zijn, waar én met wie we willen zijn, welke waarheid we als stuurkracht nemen en welke kernwaarden we willen leven, voluit en helemaal.  Je leest het in mijn boek ‘Puur Jezelf Zijn’

Het Wilde hart schenkt ademruimte vanuit een zielskracht….

We worden in de huidige kosmische hartslag begeleidt naar een hoger bewustzijnslevel, van de 3D wereld (schuld, dader en slachtofferrollen) naar een 5D wereld (pure creatie vanuit oerliefde) waar we ons kunnen verbinden met de vele dimensies die hier aanwezig zijn. Deze zijn er altijd al geweest, echter gaan we ons hier bewust mee verbinden. Dit kun je ook alleen vanuit je bewustzijn laten ontstaan. Je hebt hiervoor een innerlijke keuze te maken, vanuit een overgave wat er door je heen wil stromen. We hebben altijd eerst een JA te geven aan het nieuwe land wat gloort. Dan start de innerlijke reis naar binnen.

Het nieuwe land leeft namelijk in jezelf waar je je als rups laat ontpoppen tot een vlinder, die over het zelfde landschap vliegt, met dezelfde bloemen, wolken en stormen, echter met een vernieuwd perspectief en verhoogd bewustzijn alles beleefd, voelt en aanschouwd…. Hier kan het vrije pure hartslied gezongen worden….

Onze innerlijke tuin heeft wiedtijd nodig

Afgelopen week zag ik een prachtige metafoor voor deze innerlijke groei gespiegeld in mijn eigen voortuin. Mijn planten groeien weldadiger dan ooit te voren. Het klopt ook wel met het tijdsbestek, want ze zijn nu 3 keer verplant (ik heb 3 huizen bewoont in 6 jaar) en dit is de 3e zomer in mijn 3e huis. Planten gaan in hun 3e jaar hun wortels echt diep laten groeien en zo kunnen ze een groeispurt maken, net als de verankering van onze vergaarde kennis die transformeert tot doorleefde wijsheid.

Dit is gelijk aan de creatie energie die in het begin traag gaat, echter wel degelijk onzichtbaar de diepte in gaat (de werking in ons onderbewuste). Echter zie ik óók hoe het onkruid weldadig groeit in deze heerlijke voedingsbodem! Er is dus altijd wiedtijd nodig, de schoonmaak van onze energie, vanuit volle overgave en commitment. Het vraagt elke keer opnieuw afstemming en uithoudingsvermogen om door te gaan…..

Hoe hoger je energie wordt, hoe meer lagere energie je te transformeren hebt.
Hoe hoger je boom wordt, hoe meer je gaat opvangen.

Vaak ervaren we in groei ook de angst om door te groeien, want we voelen aan ons water dat er een nieuwe vorm van weerstand opkomt. Zo kunnen kinderen tijdens hun groei ook groeipijn in hun botten en spieren ervaren. Zo gaat dit ook met ons kruimelpad naar Thuis. Juist elke weerstand weer in de ogen aankijken, omarmen in liefde voor de boodschap die het in zich draagt, met compassie luisteren, bevragen en het écht voelen in je lijf is het meesteren van je Momentum, om zo jezelf uit een cocon te bevrijden met vernieuwde vlinderkracht en een helderder beeld op je bedoeling in je leven. Je vliegt over hetzelfde landschap, de lucht is hetzelfde, echter heb je nieuwe brillenglazen en zie je alles vanuit een vernieuwd perspectief. Dit is de hergeboorte in de Slangenenergie. Dit schenkt levensenergie.

Thuiskomen is weten dat je een hoger deel van je ziel hebt
die verbonden is met de lichtwereld, de bron van alles,
wat we ook wel de goddelijke vonk noemen.

Hoe meer je bewust bent van deze verbinding en er voor kiest deze verbinding te maken,
kun je in beide werelden wandelen en bouw je een brug tussen deze bewustzijnsvelden.

De uitdaging tijdens onze eigen innerlijke groei

De uitdaging blijft om je geliefden die nog in hun 3D beleving zitten te laten waar ze zijn, zonder ze te willen ‘redden’. In de huidige energie het er ten eerste om onszelf helemaal te gaan vullen met deze hogere energie vanuit de kosmos en hiermee onze oude wonden in het hart te helen en ons innerlijk huis te gaan bewonen. We helen de gaten in onze begrenzing, de energetische lekken in onze zielehuid. Veiligheid en heiligheid gaan eren in onszelf is hier dé sleutel om je groei te laten gebeuren. Hiervoor hebben we ons los te koppelen van hen die ons niet begrijpen, zij die onze woorden niet meer kunnen ontvangen. Deze loskoppeling gaat altijd in een diepere liefde.

La Loba, de Oude Wijze in ons, snijd altijd in liefde verbindingen door voor een hoger doel. Er dienen deuren dicht te gaan om ergens anders een raam open te zetten, ook al weten we niet waar en wanneer…. We hebben het oervertrouwen te dragen in ons eigen hart dat het zal gebeuren, en het zal zo Zijn. Hier leeft de Wet van Aantrekkingskracht.

Het hogere doel is dat wij al onze energielichamen mogen afstemmen op elkaar: ons mentale, fysieke, emotionele en spirituele lichaam. Als je dat doet, voel je hoe alles soepel en vrij door je heen kan stromen. Door je elke dag af te stemmen op wat de kosmos je stuurt, waar je je focus op mag leggen voor innerlijke groei, blijf je in deze balans.

Voorbij dader- en slachtofferrollen gaan

Als je een trigger krijgt door iemand die vanuit zijn/haar emotionele pijnlichaam reageert, krijg jij de mogelijkheid de pijn en emotie die vrij komt in jezelf te gaan helen. Triggers zijn uitspattingen van woede en onmacht waar oude pijn wordt aangeraakt en die worden afgevuurd op degene die ‘toevallig’ de trigger heeft veroorzaakt. Het gaat bij triggers dus niet om de ander (de boodschapper), het gaat erom wat het met jou doet als jij zo’n trigger van een ander op je bord krijgt. Zo verteer je shit tot mest. Zo heel je jezelf en hoeft de ander dit niet meer aan jou te geven. Zij zijn dan eigenlijk ‘alleen maar’ een boodschapper om jou naar je gevoel in jezelf te brengen, terug in je innerlijk huis. Zo maak je je vrij van zowel dader- als slachtofferrollen. Ik hoop dat je dit zo begrijpt.

Als degene die getriggert wordt samen met degene die de trigger heeft veroorzaakt vanuit zelfreflectie beiden naar de situatie zouden kijken, verdwijnt de dader- en slachtoffersituatie. Zo stappen ze in hun eigen verantwoordelijkheid, ons bezielde leiderschap en kijken we niet meer naar buiten, maar naar binnen en bevragen we de emotie die nu gevoeld wil worden. Ja, dit vraagt om je diepste gevoel er te laten zijn en het uit te spreken naar elkaar. Dit kan echter alleen als het veilig is om te spreken. Daarom is geborgenheid o zo belangrijk. Dit hebben zo velen gemist.

Waar konden we onze gevoelens uiten? Werden ze niet vaak van tafel geveegd, bestempeld als ‘te gevoelig, te sensitief, zwak en ziekmakend? De kunst is dit nu helemaal voor jezelf te gaan creëren, jezelf dit veilige nest te schenken, waar jij met alles mag zijn, helemaal en totaal, want wat jij voelt doet ertoe en de kunst is om je gevoel te beluisteren én er naar te gaan handelen.

Waar gaat de huidige energie heen?

We zijn nu een pad van 18 maanden gestart richting het jaar 2020, waar we het tijdperk van Aquarius ingaan. De aankomende jaren worden de lichtwerkers aangemoedigd in hun eigen liefde en creatiekracht te gaan staan, want zo zijn ze een veel grotere bijdrage voor het grotere geheel, doordat de spiritwereld door hen heen kan werken. Sinds 2000 is deze energie al in gang gezet met een piek in 2012 en na 18 jaar gaan we de laatste 18 maanden tegemoet, waar we zo gedragen worden met oerliefde vanuit de kosmos om in ons bezielde leiderschap te gaan staan en het Wilde Hart voluit te leven, waar onze intuïtieve wijsheid en ware natuur er volledig kan zijn. Het is de ademruimte schenken aan het hart…. Het hart wat klopt voor ons…

Al jaren besef ik dat het niet meer om mij gaat (mijn ego-deel), echter deed het wel degelijk pijn om mijn ooit opgebouwde succesvolle imago (in de ogen van anderen) te laten vallen! Eigenlijk heel veel pijn….. Dit is rauw en au…. De rode draden bleken diep geweven te zijn in mijn energetische huid….. Het is het verdwijnen van het Status Quo.

Veel spiritueel bewustwordende mensen lopen hier tegen aan, zij die wakker worden in hun oude systemen, zij die een carrière switch voelen aankloppen, maar ook de pijn en angst voelen om die comfortabele oude jassen uit te trekken en in het ‘niet weten‘ te verblijven met wat er dan wel door hen heen gaat komen als nieuwe horizonnen. Vooral de angst om de vaste geldstroom te laten gaan is heftig. Hier komen ook oude geldverhalen uit vele voorgaande generaties omhoog. Dit hoeft en kan ook niet genegeerd worden. Juist ernaar gaan luisteren en dóórvoelen met het begrip voor hoe het een ieder heeft gevormd is dé heling. Dat is de transformatie van de rups naar een vlinder. Hier schrijven we een nieuw script.

We hebben zelf niets aan vinger wijzen en wroeten in oude wonden, verkeerde keuzen en beslissingen blijven benoemen, welke ooit gemaakt zijn in het bewustzijn wat we toen hadden (de 3D wereld van dualiteit). Het gaat er om welke keuze we NU kunnen maken met het verhoogde bewustzijn wat we NU hebben. Dat is de sleutel. In het Nu hebben we de stuurkracht, om onszelf en een ieder ander te vergeven en een nieuwe koers in te zetten. (Note: vergeven betekent niet dat je het gaat goedkeuren, het sterkt juist je begrenzing in de liefde naar jezelf).

In de dank voor het oude verhaal kiezen we NU een nieuw verhaal.

Kracht halen uit weerstand

Door onze innerlijke groei zullen we weerstand vanuit onze omgeving gaan ervaren. Het is de natuur van de mens om ergens iets van te vinden. Als je hen gaat ontvangen als weerstand voor jouw groei, kun je ze zelfs welkom heten! Zij tonen jouw (vernieuwde) kernwaarden! Wat zij met jou doen, wat zij voor waarheid leven mag er helemaal zijn, vanuit hún perspectief, en daardoor visa versa ook die van jou. Er is geen beter en slechter. Het IS gewoon. Er hoeft geen winnaar te zijn, dat is de oude duale wereld. Er is ook niets te winnen. Een bevrijdende gedachte is hier: ‘Dat is een interessant ‘Point of View’. Ik heb een interessant ‘Point of View’ . Deze onthaakt je uit de mening of hersenspinsels van een ander én die van jezelf. Het maakt je vrij…..

Weerstand stokt je creatie energie en dus je levensstroom.
Net als vechten en strijden om ergens gelijk te halen.
Overgave is geen verliezen zoals ons ooit is geleerd.
Overgave is juist de generator van energie.

Zo leerde ik jaren terug bij de trainingen van Acces Consciousness dat wanneer je weerstand verwelkomt en dóór je hart heen laat stromen als een katalysator, zonder het in je lijf vast te houden, je elke keer bij wijze van spreken € 5000,- verdient. Energie is liefde – en liefde is geld. Dus ‘kom maar op’ is een goede attitude om weerstand te transformeren tot kracht toch? Hier ben ik al jaren mee aan het reizen en experimenteren. Want het is een reis door oude landschappen om vernieuwing toe te laten. Inzicht schenkt de heling. We hebben hierbij wel degelijk reismaatjes nodig die ons ‘on track’ houden en waar het veilig is om gespiegeld te worden, om zo vanuit de liefde weer in je kracht te komen.

Zoals gezonde paarden van ons vragen om congruent te zijn aan wat we voelen,
zo vraagt de kosmische hartslag dit ook van ons.
Onze diepe gevoelens erkennen en eren brengt ons Thuis in pure creatiekracht.