De Dochterbomen

De Dochterbomen

Verhalen als voedsel voor onze ziel en ons hart … Ze kunnen ons zo verwarmen van binnen. Al jaren laat ik mij onderdompelen in mythologische verhalen die boordevol tijdloze reisverhalen zitten wat we hier ‘op aarde’ eigenlijk te doen hebben. Ze dragen de verborgen sleutels naar Thuis, naar onze Ware Zelf, onze ware kleuren….

In de mythologische verhalen vult mijn hart zich in de verdiepende uitleg in de reis van onze ziel, hoe we uiteindelijk onze landkaart gaan teruglezen en pijn, lijden en afscheiding kunnen transformeren tot kracht en zachtheid naar onszelf. Dit gaat voorbij alles wat een prestatie draagt of een bepaalde functie in de maatschappelijke ladder… Het draagt onze zielskwaliteiten, hoe we omgaan met tegenslag en hoe we onszelf uiteindelijk gaan dragen in onze eigen moederschoot, onafhankelijk van een ieder ander. Dit noemen we bezield leiderschap waar we zelf de teugels weer gaan oppakken.

Recent heb ik het boekje ‘De dansende Grootmoeders’ van Clarissa Pinkola Estés gelezen.
Het is een zalige smulpaap voor ‘de rare vogels, de witte heksen en medicijndragers’ onder ons, als de dragers van het Wilde hart, zij die hun intuïtie vertrouwen, varen op hun innerlijk kompas en weten wanneer iets dient af te sterven, los te laten om zo het nieuwe te laten onstaan. Er staat een verhaal in over de ‘Dochterbomen’… Dit draagt de energie van de gouden lichtvonk die in vrouwen leeft. Zij leeft onder de grond in ons wortelstelsel. Dit verhaal heb ik ingesproken als een mini luistersessie voor iemand die de verbinding met haar eigen lichtvonk tijdelijk kwijt was.
We kunnen ons nog zo neergesabeld voelen door onze omgeving en ons nog zo onbegrepen voelen…. Als we het Wijze Wilde Hart omarmen in ons, zullen we geboorte geven aan twaalf dochters, welke symbool staan voor de alchemistische transformatie vanuit de trouwheid aan onze intens zachte én krachtige lichtvonk onder de grond.

‘De vertelling van De Dochterbomen gaat over de Oude Wijze die leeft in oude spirituele bomen. Ze hebben samen iets gemeen….. Deze boom draagt net als de oude wijze grootmoeder in ons een groot wortelstelsel in de grond waarmee ze voeding tot zich neemt om haar bladerdek mee te verrijken. Ook al wordt deze boom omgehakt, zoals de wilde natuur in vrouwen is overkomen, juist dan, juist daar, geeft ze geboorte aan haar 12 dochters…. Laat je onderdompelen in deze vertelling….. als Elixer voor je ziel, voor je Wilde Hart…’

In liefde,

Siska

Over Siska Kroondijk:
Siska is haar hele leven al een creator geweest en een vrije ziel die haar eigen weg bewandelende. Op een punt in haar leven ontdekte ze hoe ze haar wilde hart liet temmen, wat als een stille sluipmoordenaar haar leven was binnengeslopen… Dit ‘wakker worden’ gebeurde doordat de noodzaak om de pony van haar dochter, Quinta, te redden van het doodsvonnis, zwaarder tilde dan de angst om verkettert en verstoten te worden. Het zette haar open voor healing op afstand door een dierentolk. Zij ging de stem van Quinta, het dierenrijk en de kosmos horen. Wakker gekust in haar wilde ziel, werd ze zelf dierentolk en energetisch genezer en volgde vele trainingen om haar brein te onthaken uit oude structuren en geloofssystemen. Ze onderging duizend-doden ritten om haar roep te gaan volgen en haar ego-delen te laten afsterven, offerde haar succesvolle carrière op als designer, fotograaf, branding expert en model, naast haar grote zelfgebouwde droom landhuis met paardenstallen en eigen atelier, om een nieuwe weg te gaan bewandelen als een bevrijd pionier, aangestuurd door de stem van de paardenzielen.
Elke keer als ze wilde stoppen met ‘het leven van haar roeping’ kwam er een paard (spirit) in haar leven die tot haar sprak en nieuw doorzettingsvermogen aanwakkerde, haar wilde ziel voeding gevend en haar terug op koers bracht. Ondanks dat ze diep in de schulden zat, gaf ze al haar geld en energie om het voedsel voor haar ziel tot zich te nemen.
Ze heeft haar oeroude wijsheid teruggehaald in elk cel van haar lijf, om deze in alle zachtheid als inspirator via storytelling, bezield design, krachtillustraties, kunstwerken, fotografie en al haar verhalen als elixer te verspreiden voor hen die het altijd al hebben gezocht. Haar noodzaak om het Wilde Hart vol bezieling te gaan leven is een geschenk geworden voor velen. Als je je afvraagt waarom ze paarden in al haar vertellingen gebruikt, is dit een van de redenen, want zij ademen in haar wilde schoonheid, gedragen in het Wilde instinctieve Hart. Zij hebben haar een Soulsurfer gemaakt, in hart en nieren….

.

4 Comments

 1. jose bosma 13 juni 2019 at 18:20

  Hoi Siska,
  dank je wel voor deze fijne bijdrage op deze dag.
  Helemaal in de roos.
  Lieve hartengroet van José Bosma Bussum

 2. José Bosma 13 juni 2019 at 18:25

  Dank je wel weer Siska

 3. José Bosma 13 juni 2019 at 18:26

  sorry maar drie maal is kennelijk scheepsrecht mooie avond en harte groet van Jose

 4. Hetty Koenraads 14 juni 2019 at 20:15

  Dank je wel.. ik heb genoten!

Leave A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.