De Dochterbomen

Verhalen als voedsel voor onze ziel en ons hart … Ze kunnen ons zo verwarmen van binnen. Al jaren laat ik mij onderdompelen in mythologische verhalen die boordevol tijdloze reisverhalen zitten wat we hier ‘op aarde’ eigenlijk te doen hebben. Ze dragen de verborgen sleutels naar Thuis, naar onze Ware Zelf, onze ware kleuren….

In de mythologische verhalen vult mijn hart zich in de verdiepende uitleg in de reis van onze ziel, hoe we uiteindelijk onze landkaart gaan teruglezen en pijn, lijden en afscheiding kunnen transformeren tot kracht en zachtheid naar onszelf. Dit gaat voorbij alles wat een prestatie draagt of een bepaalde functie in de maatschappelijke ladder… Het draagt onze zielskwaliteiten, hoe we omgaan met tegenslag en hoe we onszelf uiteindelijk gaan dragen in onze eigen moederschoot, onafhankelijk van een ieder ander. Dit noemen we bezield leiderschap waar we zelf de teugels weer gaan oppakken.

Recent heb ik het boekje ‘De dansende Grootmoeders’ van Clarissa Pinkola Estés gelezen.
Het is een zalige smulpaap voor ‘de rare vogels, de witte heksen en medicijndragers’ onder ons, als de dragers van het Wilde hart, zij die hun intuïtie vertrouwen, varen op hun innerlijk kompas en weten wanneer iets dient af te sterven, los te laten om zo het nieuwe te laten onstaan. Er staat een verhaal in over de ‘Dochterbomen’… Dit draagt de energie van de gouden lichtvonk die in vrouwen leeft. Zij leeft onder de grond in ons wortelstelsel. Dit verhaal heb ik ingesproken als een mini luistersessie voor iemand die de verbinding met haar eigen lichtvonk tijdelijk kwijt was.
We kunnen ons nog zo neergesabeld voelen door onze omgeving en ons nog zo onbegrepen voelen…. Als we het Wijze Wilde Hart omarmen in ons, zullen we geboorte geven aan twaalf dochters, welke symbool staan voor de alchemistische transformatie vanuit de trouwheid aan onze intens zachte én krachtige lichtvonk onder de grond.

‘De vertelling van De Dochterbomen gaat over de Oude Wijze die leeft in oude spirituele bomen. Ze hebben samen iets gemeen….. Deze boom draagt net als de oude wijze grootmoeder in ons een groot wortelstelsel in de grond waarmee ze voeding tot zich neemt om haar bladerdek mee te verrijken. Ook al wordt deze boom omgehakt, zoals de wilde natuur in vrouwen is overkomen, juist dan, juist daar, geeft ze geboorte aan haar 12 dochters…. Laat je onderdompelen in deze vertelling….. als Elixer voor je ziel, voor je Wilde Hart…’

In liefde,

Siska

De vertelling stond op soundcloud, maar is tijdelijk niet te beluisteren. Mijn excuses hiervoor. Wil je op de hoogte blijven? Meld je dan aan voor mijn nieuwsbrief waar ik het tzt zal laten weten. In liefde, Siska
PS Hier vind je een ingesproken verhaal over het Op Huis Gaan, een reis in de liefde… Klik hier…