De zoektocht naar nieuwe grond

Je bent op zoek naar nieuwe grond onder je voeten, om nieuwe zaadjes te planten, om van binnen naar buiten te gaan groeien.

Je verlangt naar leiderschap vanuit jezelf.
Je zoekt een nieuwe weg om de hemel op aarde te leven.
Je reist in jezelf, door je innerlijk landschap vol dieptes en hoogtes,.
Je hebt zoveel liefde te geven voorbij de pijn in je hart.

Je verlangt naar verdiepende connecties, waar je kwetsbaar mag zijn, de ontwakende ziel die zich nu voluit wil tonen ‘Dit is wie ik ben‘. Je wilt groeien door de afwikkelingen van je omhullingen. Er schijnt licht naar binnen, je ontdekt je eigen schoonheid binnen in je. Je voelt het ritme, de hartslag van het leven, de snaren van de gitaar raken de trillingen van je ziel. Je wilt bewegen, landen, wortelen in je bestaan, de hartstocht voor het leven zelf in de diepte gaan voelen.

Je voelt je soms alleen met wat er in je ontwaakt, maar je bent verre van eenzaam. Je verlangt naar verdieping, naar heling van de pijn uit je verleden. Ooit ben je je eigen liefde kwijtgeraakt en bent het nu terug aan het vinden, alsof je terug in het bewustzijn van je eigen hart wordt getrokken. Je verlangt nu naar de ware heling voor je hart.

Je voelt je spiritueel cq energetisch verbonden met alles om je heen. Je wilt de energie van het universum meer en meer gaan begrijpen. Je hart heeft een verlangen waar je niet omheen kunt. Het hart roept, het klopt aan…. Het hoofd zegt nog andere dingen, net als de wereld om je heen. Echter weet jij, mijn pad is aan het wijzigen en ik wil het nu gaan volgen….

Het zijn de processen van het ontwaken
De juiste begeleiding helpt je steeds meer om je eigen rots in de branding van je leven te gaan zijn, als een onafhankelijke autoriteit in je eigen stuurkracht. Als het ontwaken begint ben je niet meer te stoppen. Ontwaakt bewustzijn kan niet terug geduwd worden. Het is het verlangen van je ziel wat aanklopt. We hebben hier in dit leven iets te doen en dat is groeien. Je ziel wil dat je je verenpracht ademruimte gaat geven, los haakt uit oude (niet meer dienende) systemen en structuren. Het is de reis van de held(in) dóór het hart heen, de weg van onvoorwaardelijk de liefde gaan leven voor jezelf, voor je eigen hart, zodat jij een geschenk gaat zijn voor het hart van velen.

Zichtbaarheid geven aan authenticiteit

Vanuit de liefde voor jezelf vind je de moed om je eigen kernwaarden te gaan leven. Je neemt de leiding over van je eigen leven. Je voelt je eigen verantwoordelijkheid voor je eigen gelukzaligheid.

Het gelukkige gevoel vind je namelijk in de zwarte parels van je pijn. In het ontrafelen van je (lang) verstopte delen in jezelf liggen jouw verborgen schatten, je innerlijke goud. Het zijn de momenten van dankbaarheid in de openbaringen die je voelt. Daar vind je de vreugde, de overweldigende liefde vanuit Spirit. Het besef wat ontwaakt dat alles op je pad een boodschap in zich meedraagt, als lessen van groei naar binnen toe, recht je hart in.

Ondervinding is de lastigste leermeester
Eerst komt de test, daarna pas de les

Hoe meer jij je liefde voor jezelf gaat leven, hoe krachtiger jij durft te zijn in wie je werkelijk bent: kracht door zachtheid. Oprechtheid en openheid in de zachtheid naar jezelf. Niet meer jezelf afstraffen, klein houden, buigen voor de verlangens van een ander om zo maar liefde te ontvangen, erbij te willen horen. In de reis naar binnen word je juist omhuld met mildheid naar de buitenwereld toe. Je innerlijke ogen veranderen, je gevoel verandert, je intuïtie verruimt en je gaat steeds meer en meer vertrouwen op het pad wat zich voor je voeten ontvouwt.

Ik noem dit zelf aards, in de nuchtere realiteit staan, dicht bij de grond met je kaplaarzen in de blubber, in de flow van het moment leven, puur, echt, open en kwetsbaar zijn.

Het is een keuze om je levensstroom er helemaal te laten zijn, ongeremd, om juist volop in het leven te staan, de vreugde in elk moment willen voelen, de diepte niet weghouden, het licht én donker toelaten, meebewegen op de eb en vloed stroming, durven luisteren naar de antwoorden op de vragen die je jezelf constant stelt.

Ja, er wordt elke keer opnieuw moed aangeraakt bij elke stap die je zet. Het is steeds opnieuw een sprong in het ongewisse en onbekende maken…. Maar je weet ik ook dat wanneer je niet springt je vast komt te zitten, je energiestroom stopt, je ziek wordt, ongelukkig en depressief gaat zijn… Je levensstroom stokt dan. Dus kies je voor de moedige sprong!
Zo kun je uitspreken als de dood bij de deur staat (ja, het is een beetje heftig, maar dit is wel de realiteit): ‘He, ik heb het geprobeerd, gedaan, geproefd, geëxperimenteerd, ik ben gevallen, maar ook weer opgestaan. Ik kan lachen met zelfspot om mijn misstappen en omarm de geluksmomenten. Ik heb écht geleefd en mezelf de ademruimte gegeven!’

Herken de mensen die ergens iets van vinden, maar zelf geen enkele werkelijke stap hebben genomen. Zoals Elizabeth Gilbert (schrijfster) zegt over haar eerste boek: ik heb in elk geval een boek geschreven, het was niet perfect, het kon altijd beter, het KAN ALTIJD beter! Maar dan leg ik de lat zo hoog dat ik helemaal niets doe! Dus heb ik het gewoon gedaan, met hoe ver ik toen was….. dan ontstaat groei.

Bij het vinden van nieuwe grond, waar alles nieuw mag beginnen, voelt het ook vaak onwennig waar je heen gaat.
Nieuwe ontdekkingen en inzichten vragen om een nieuwe bedding, een nieuwe bodem. Dit kunnen we niet van een ander vragen, hier hebben we zelf iets te doen. Volg je Wilde Hart, ga daar waar je nog niet eerder geweest bent… Laat je verwonderen….

In liefde,

Siska

Over Siska Kroondijk:
Siska is haar hele leven al een creator geweest en een vrije ziel die haar eigen weg bewandelende. Op een punt in haar leven ontdekte ze hoe ze haar wilde hart liet temmen, wat als een stille sluipmoordenaar haar leven was binnengeslopen… Dit ‘wakker worden’ gebeurde doordat de noodzaak om de pony van haar dochter, Quinta, te redden van het doodsvonnis, zwaarder tilde dan de angst om verkettert en verstoten te worden. Het zette haar open voor healing op afstand door een dierentolk. Zij ging de stem van Quinta, het dierenrijk en de kosmos horen. Wakker gekust in haar wilde ziel, werd ze zelf dierentolk en energetisch genezer en volgde vele trainingen om haar brein te onthaken uit oude structuren en geloofssystemen. Ze onderging duizend-doden ritten om haar roep te gaan volgen en haar ego-delen te laten afsterven, offerde haar succesvolle carrière op als designer, fotograaf, branding expert en model, naast haar grote zelfgebouwde droom landhuis met paardenstallen en eigen atelier, om een nieuwe weg te gaan bewandelen als een bevrijd pionier, aangestuurd door de stem van de paardenzielen.
Elke keer als ze wilde stoppen met ‘het leven van haar roeping’ kwam er een paard (spirit) in haar leven die tot haar sprak en nieuw doorzettingsvermogen aanwakkerde, haar wilde ziel voeding gevend en haar terug op koers bracht. Ondanks dat ze diep in de schulden zat, gaf ze al haar geld en energie om het voedsel voor haar ziel tot zich te nemen.
Ze heeft haar oeroude wijsheid teruggehaald in elk cel van haar lijf, om deze in alle zachtheid als inspirator via storytelling, bezield design, krachtillustraties, kunstwerken, fotografie en al haar verhalen als elixer te verspreiden voor hen die het altijd al hebben gezocht. Haar noodzaak om het Wilde Hart vol bezieling te gaan leven is een geschenk geworden voor velen. Als je je afvraagt waarom ze paarden in al haar vertellingen gebruikt, is dit een van de redenen, want zij ademen in haar wilde schoonheid, gedragen in het Wilde instinctieve Hart. Zij hebben haar een Soulsurfer gemaakt, in hart en nieren….

.

In de liefde voor je eigen hart – Puur Jezelf Zijn

Wij zijn het zelf op wie we hebben gewacht. Het Wilde instinctieve hart in ons klopt aan om onze puurheid en prachtige essentie wakker te kussen. Om onze intuïtieve wijsheid weer ten volle te gaan omarmen, want zij brengt ons naar de pure creatie van wat wij in ons dragen, met onze aangeboren talenten en kwaliteiten, ons charisma en eigen zachte stem. In dit hart ligt ons thuis, waardoor we overal thuis gaan Zijn.

Laat dit boek je eigen hartslied bevrijden, wat gevormd is tijdens de reis van je leven.
Zij draagt de dans in zich, zij wil gedanst worden, zij wil geleefd worden, ten voeten uit, ten volste, helemaal en totaal!

Bekijk het boek