De koestering van je hart

De hele maand november hebben we een try-out gehad van de energie die het jaar 2018 ons gaat brengen. We zijn op universeel vlak aangeroepen aangeroepen om onze eigen waarde te erkennen, onszelf te koesteren, lief te hebben. Het doel van al deze triggers is je inspireren en stappen te laten maken in het delen van je unieke talenten en skills aan de wereld om je heen. Heb je dit gedaan? Heb je ze in jezelf gevonden? Over 4 weken stappen we in een heel jaar waar we deze energie gaan ervaren. Weet dat je nog genoeg oefenruimte krijgt om in je eigen grootsheid te stappen in 2018.

Creëer even ruimte om terug te kijken op november om al je ervaringen en inzichten te verankeren. Wat heb je geleerd over jezelf? Wat heb je gearchiveerd en meest belangrijk, hoe ben je gegroeid en uitgedijd als ziel? Terugkijken is een hele krachtige oefening. Het haalt je uit de ‘ruis van de dag’ en ondersteunt al je kleine stappen. Je herkent de creatiespiraal.

Je hebt unieke skills die expressie krijgen als je ze dagelijks toepast. Gebruik je talenten vandaag. Er is geen reden om te wachten. Je ziel is er klaar voor. Herinner je dat je niet vastzit aan je verleden. Elke dag is er een nieuw begin! Je bent wie je bent door je verleden en dat is ‘hoge school’ wijsheid. Het is de rode draad in de levensreis van ons allemaal. Jij mag een vreugdevol leven kiezen waar voldoening en dankbaarheid mag stromen. Je eigen creator zijn is je ware natuur. Dit mag je je herinneren.

We kunnen een intense weerstand ervaren om ons eigen authentieke licht te laten stralen en er voor uit komen wie we werkelijk zijn. We staan in dit leven voor de test om uit al die oude beperkingen los te breken. Het is een aansturing vanuit de kosmos. Testen zijn kansen om te groeien.
Je gaat nieuwe herinneren maken voor je ziel door nu actieve stappen te zetten. Je hebt hier oerinstincten voor meegekregen, je krachtige intuïtie, je ruikvermogen om het kaf van het koren te scheiden. Gebruik ze nu volop! Spreek vanuit je hart, maak jezelf heilig, kies voor dienende relaties, voor mensen die je helemaal kunnen ontvangen, herken de zuigers en grijpers. Ga in je eigen habitat afdalen. Maak jezelf veilig.

Ik wil je aanmoedigen om concrete stappen naar binnen te maken. Daal af in wat jij nodig hebt en gun dit jezelf helemaal. Verwen jezelf met nutteloze dingen, wetende dat ze je voeding geven op zielsniveau. Ga zuinig om met je energie en breng jezelf niet in situaties die je energie aftappen.

Je wordt in elke keuze en elke stap gedragen door de krachtige energie vanuit de kosmos, de engelen, gidsen en zelfs de natuur en je dieren. Je krijgt heldere spiegels die je stuurkracht geven. Zet je gewei maar hoog en ga!

 

Enjoy the journey

December is een hele krachtige maand. Reflectie en dankbaarheid voor het afgelopen jaar zijn KEY.

Ga op deze dag eens terug naar 1 januari 2017. Welke intenties en verlangens had je? Hoe zag je je leven toen? Wat heeft je uitzicht veranderd en wat heeft vruchten gegeven? Erken je gemaakte reis door heel 2017. Je bent gevraagd om nieuwe funderingen te leggen waar je de aankomende jaren op gaat doorbouwen. Het was hard werken om de ingevingen te blijven volgen, maar het zal niet voor niets zijn! De beloningen zullen komen in elk moment, op onverwachte wijze, in Kairos tijd, de aankomende jaren. Blijf geduld houden, vertrouw erop dat de kosmos je geschenken brengt op het juiste moment door de juiste personen. Blijf trouw aan je intenties en verlangen. Het zal je blijven uitdagen. Hoe meer jij vertrouwt, hoe kalmer je in onrustige wateren blijft.

Gebruik de energie om te laten gaan wat niet meer dient. Affirmeer je nieuw gevonden kernwaarden die jij nu kiest er te laten zijn en geschreven staan in je bidboek. Besluit om actie te nemen in dat wat je begin dit jaar bent begonnen.

Venus blijft ons stirren om ons te blijven focussen op onze eigen waarde en liefde. Ze vuurt ons aan om uit te breken in onze vrijheid!
Je hebt misschien al keuzes gemaakt, door afspraken af te zeggen die niet met je resoneren, spontane keuzes om jezelf te verwennen, zoals een weekendje weg of iets te kopen wat je altijd al wilde. Je hebt misschien je huis en kasten opgeruimd en spullen weggegeven.

Maak die bubbelende shifts die je in jezelf voelt. Uranus geeft je daadkracht om dat te doen waar je het afgelopen jaar voor weg liep. ‘No more hiding!’
December kan een maand worden waarin je echt stappen gaat maken. Wees waakzaam in de situaties waarin je jezelf kunt verliezen. Kies nu echt voor jezelf, je zult jezelf dankbaar zijn in de aankomende periode.

 

In deze illustratie ligt een pas geboren kindje in de veilige moederschoot van het wijze paard. In de vorm van de maan vertegenwoordigt zij onze onderwereld, de diepe oceaan in ons waar we vele geheime werelden in ons dragen. Het zijn de kindsdelen in ons die we er niet in ons konden laten zijn, waardoor we ons nooit helemaal en totaal konden laten stralen. Onze ware natuur wil doorkomen, zij wil geboren worden. Als een wolf in onze nachten huilt ze in je hart en vraagt je te gaan luisteren. Haar stem is zacht en kan overschreeuwt worden door alles wat buiten jezelf om aandacht vraagt. In de stilte hoor je haar. Wil je de bloedende wonden in je hart helen, dan zal deze stem je thuis brengen. Je hart snakt naar koestering en tomeloze liefde aan jezelf. Ooit hebben we dit als egoïstisch en koel bestempeld, omdat ons gevraagd was er altijd voor de ander te zijn. Het heeft onze schalen geleegd en ons uit onze eigen kern gerukt. Je bent hier niet de enige in; het is een universele wond door vele generaties heen.

Wij worden nu aangevuurd op in onze 1 energie te stappen, want daarmee zijn we een vreugdevolle energie voor de wereld om ons heen. Onafhankelijk in het verlangen dat een ander ons vervulling dient te geven, losgehaakt uit oude structuren rijg je de vleugels aan je hart.

Het is tijd om op huis aan te gaan.
Geniet van de reis, laat deze magistraal zijn, omringd met gouden lokken en sporen in het ooit zo droge landschap.
Je zult je misschien ‘geklopt en geslagen‘ voelen, echter weet je diep van binnen ‘Ik heb het zelf gedaan!’

Is deze blog ondersteunend voor je in deze periode, dan lees ik dat graag in een reactie onder dit bericht. Naast dat je het mij laat weten, kun je anderen ook weer inspireren om naar de roep vanuit hun hart te luisteren. Zo draag je al bij aan een veel groter geheel dan je je kunt voorstellen.

Met een inspirerende en liefdevolle groet, Siska